De huifkar voor molen De Hoop wachtend op de bewoners van  het St. Janshofke en De Parel.
De huifkar voor molen De Hoop wachtend op de bewoners van het St. Janshofke en De Parel. Jan van den Broek

Molenstichting laat bewoners St. Janshofke en De Parel genieten van huifkartocht

SPRUNDEL - Ruim op tijd kwamen zondagmiddag een aantal bewoners van ’t St. Janshofke en De Parel naar molen De Hoop in Sprundel. De molen vulde zich met achter gelaten rollators want de huifkar met twee ingespannen trekpaarden, van Jan van Staaij, stond al te wachten in de Molenbaan.

Het was mooi om te zien hoe deze twee groepen bewoners uit de St. Jansstraat gezamenlijk op weg gingen. Ze waren erg nieuwsgierig naar wat hun te wachten stond. In het kader van de Nationale Molendag en Moederdag had Molenstichting 'De Hoop Sprundel' deze huifkartocht, met verrassing, door het Sprundelse landschap, voor deze doelgroep georganiseerd. Halverwege de tocht werd er op de Heikant in Sprundel een tussenstop gemaakt bij Mariëtte. Deze plek was niet voor niets gekozen, want vanuit de tuin was molen De Hoop goed te zien tijdens het nuttigen van een kopje koffie, thee of iets fris van Mariëtte. De plaatselijke supermarkt had, in samenwerking met de Molenstichting, voor een lekker stukje gebak gezorgd en nadat ze gezamenlijk op de foto gegaan waren ging de huifkartocht weer richting molen. Bij terugkomst straalden de deelnemers van tevredenheid en ze uitten hun dankbaarheid door toch ook nog de molen te bezoeken en met pakjes pannenkoekenmeel, oliebollenmix en andere molenproducten huiswaarts te keren. Ze waren bijzonder te spreken over de hulp die ze bij het in- en uitstappen van de molenvrijwilligers ondervonden. Na ook nog genoten te hebben van de mooie expositie van Rien en Mieke van Vlimmeren gingen ze met de lach op het gezicht weer naar huis. De bedankjes en het applaus waren bedoeld voor de molenvrijwilligers. De Molenstichting kan terugkijken op een druk en geslaagd molenweekend waarbij het de molenvrijwilligers opviel dat er veel ouders met jonge kinderen een bezoek aan de Sprundelse molen brachten.
Kleurende en puzzelende kinderen toverden de molen bijna om in een kinderopvang terwij de ouders genoten van een molenrondleiding, drankje of lekkere eigen gebakken pannenkoeken. En zoveel kinderren dat geeft hoop voor de molentoekomst. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website van www.molensprundel.nl[l]

De huifkar voor molen De Hoop wachtend op de bewoners van  het St. Janshofke en De Parel.