Richie wint Kick-boxing toernooi in Frankrijk

RUCPHEN - Zaterdag 12 mei zou Richie van Dijk deelnemen aan het Viermans toernooi tot 65 kg in Dijon. Dit betekende dat hij 2 kg onder zijn normale wedstrijdgewicht zou moeten vechten. Hiervoor moest er nog harder getraind worden en werd het dieet nog strenger.

Wekenlang leefde Richie als een monnik om messcherp en in de beste vorm van zijn leven in Dijon zijn vechtkunsten te laten zien. Zijn eerste wedstrijd was tegen de Fransman Jean luc Assamene die al na 30 sec. de eerste acht herstel-tellen moest incasseren. Nog maar half bekomen van de eerste aanval, haalde Richie opnieuw hard uit met zijn sterke stoten die dit keer gevolgd werden door een goed geplaatst hoge trap die Jean luc voor de tweede keer kennis liet maken met het canvas. Opnieuw volgde er acht herstel-tellen maar die bleken niet genoeg want Richie rook bloed en maakte de partij koelbloedig af door hem nogmaals neer te halen. Jean Luc kon door deze technische knock out niet meer verder waardoor Richie later die avond in de finale mocht laten zien dat hij op dit gewicht één van de beste vechters op de wereld is. In de finale moest de 23 jarige Willebrorder het opnemen tegen Omer Yolartiran. Ook Omer merkte al snel waarom Richie naar Frankrijk was afgereisd. Richie had maar één doel, dit toernooi winnen en het vooral niet op de puntentelling aan laten komen. Vanaf het allereerste moment ging Richie op zoek naar de K.O. Omer probeerde de eerste ronde nog mee te gaan met het hoge tempo waarop Richie vocht, maar merkte al snel dat deze jongen een missie had.
In de tweede ronde gebeurde dan ook het onvermijdelijke en maakte ook Omer kennis met de harde stoten en trappen van Richie. Omer werd te zwaar geraakt waardoor zijn hoek de handdoek gooide wat opgeven betekent. Richie, in deze vorm, was teveel van het goede voor het beste wat het Franse Kick-Boxing te bieden heeft.
Op schitterende wijze heeft hij dit toernooi op zijn naam geschreven waarmee hij heel veel indruk heeft gemaakt. Na een hele sterke serie van alleen maar gewonnen wedstrijden krijgt Richie heel even rust om daarna verder te gaan met zijn missie, de beste worden in zijn klasse. [l]