Accordeon-ensemble Virtuosa.
Accordeon-ensemble Virtuosa. José van Vlijmen@ Nelly de Turck, Weert

Bijzonder concert op bijzondere locatie

RUCPHEN - Van 26 mei tot 3 juni is er voor de vijfde keer, de week van de begraafplaats. Dit jaar heeft deze week het thema 'Tussen kunst en kist' meegekregen.

Begraafplaats Zegestede heeft sinds geruime tijd de afscheidslocatie 4 jaargetijden en daar vindt op 30 mei om 20:00 u een bijzonder concert plaats. Accordeon-ensemble Virtuosa is een semi-professioneel ensemble met spelers uit Weert, Eindhoven, Heerhugowaard, Rucphen en Sint Willebrord. Virtuosa wil u graag laten kennismaken met de verrassende zijde van accordeonmuziek. Het concert op 30 mei zal bestaan uit werken van klassieke componisten als onder andere Mozart, Scarlatti en Tsjaikowsky. Ook wat moderners komt aan bod, zoals werk van het Motion-trio en Solotarjow. Het bijzondere van dit concert is toch wel de integrale uitvoering van Las Quatros Estaciones ( de vier jaartgetijden van Buenos Aires). Een viertal prachtige tango's waarin Astor Piazzolla op sublieme wijze de sfeer van de vier seizoenen in de metropool Buenos Aires laat weerklinken. Een ontluikende lente, een verhitte zomer, een herfststorm en winterse ijsbloemen op de ramen. In de 4 jaargetijden luisteren naar deze 4 jaargetijden wordt een unieke belevenis. Zoals bij alle Virtuosa-concerten worden alle stukken voorzien van een inleiding.
Bijkomend voordeel is dat dit een gratis concert betreft, waarvoor u zich wél nog even dient aan te melden via secretariaat@scbzz of 0164-745424.[l]