Vaders huldigen de keepers van Club Brugge.
Vaders huldigen de keepers van Club Brugge.

Rood-Wit Tournament beslist met penalty's

SINT WILLEBRORD – Tijdens de vierde editie van het Rood-Wit U10 Tournament 2018 bleken afgelopen zondag de profjes van Club Brugge het sterkst. Vierentwintig clubs van nationale en internationale allure streden op 2 en 3 juni om de titel op sportpark 'De Gagelrijzen' in Sint Willebrord.

DOOR CORINE ROKS

Het spannende slotduel tegen West Ham United werd uiteindelijk met penalty's beslist. De Belgische voetballertjes scoorden ze alle drie, de club uit Londen miste de laatste. Voetbalsupporters kwamen dit weekend goed aan hun trekken op het Willebrordse sportpark want als slagroom op de taart speelde het eerste van Rood-Wit tegen WVV uit Winschoten en pakte de thuisclub de zege met een eindstand van 1-0. Hiermee is de Willebrordse voetbalclub, met nog twee wedstrijden te gaan, hard op weg een plek te veroveren in de hoofdklasse.

Hoofdklasse

Afgelopen donderdag speelden de heren van Rood- Wit W1uit tegen SV TOP uit Oss. De Willebrordse club pakte de overwinning in deze afvalrace voor de hoofdklasse. Een thuiswedstrijd op zondag 3 juni was het gevolg, en daarvoor werd een beroep gedaan op de samenwerking en improvisatie van het bestuur en de vrijwilligers.

Hoofdveld

De duels van de jongeren onder de tien werden gepeeld op drie velden, die weer verdeeld waren in twee wedstrijdvelden. Op zondagmiddag werd één veld in allerijl omgebouwd tot het arena van de volwassenen. Dit had tot gevolg dat de eindplaatsing van de nummers dertien tot en met vierentwintig van de jongeren onder de tien jaar onbeslist bleef. Alleen de twaalf beste jeugdteams speelden op het hoofdveld voor de eindplaatsing. Van de profjes in spe werd de RSC Anderlecht uit Brussel de nummer drie, en pakte PSV uit Eindhoven de vierde plaats.

Keepertje

De einduitslag, die na een 1-1 stand werd beslist met penalty´s, bezorgde de spelertjes, maar ook hun ouders en suppoost veel stress. Toen uiteindelijk het keepertje van Club Brugge de laatste penalty tegen hield, barstte het gejuich los. Met name de Belgische ouders waren door het dolle heen. Eén van de vaders pakte de jeugdige keeper op zijn schouder en maakte met hem een ereronde. Dit tot groot vermaak van de supporters. Ook een clubyel mocht niet ontbreken bij deze overwinning. Maar aan de andere kant van het sportpark werd net zo hard gefeest. Zeker toen het eerste van Rood-Wit haar beslissende doelpunt zette. Vuurwerk bekrachtigde deze goal. De Winschoters vochten hard terug, maar bleken uiteindelijk niet opgewassen tegen de thuisclub.

'Clubyel ontbrakt niet'

Omgebouwd

Coördinator vrijwilligers, Joop van Beers, over het U10 Tournament: ."Dit weekend is ons sportpark bezocht door zo´n drieduizend voetballiefhebbers. En dat het eerste ook moest spelen, maakte het feest compleet. In een klein uurtje hebben we met een tiental vrijwilligers het veld omgebouwd. Praktisch komt dat neer op een kar groene en witte verf, waarmee we de nieuwe markeringen zetten. Ook de dranghekken moesten worden verplaatst. We hebben ons te houden aan de regels van de KNVB. Al snel werd het nieuwe veld goedgekeurd, en kon de wedstrijd beginnen.". Rood- Wit stevent af op een professionele club. De afvalwedstrijd voor de hoofdklasse werd geleid door een neutrale scheids- en grensrechter. ."De leider van ADO Den Haag vroeg me of onze club een profstatus heeft. Hij kon niet geloven dat we een amateurclub zijn! ", vervolgt Van Beers. ."We hebben een Theikense mentaliteit, als we iets doen, dan doen we het goed. Met zo´n honderd en vijfentwintig vrijwilligers per dag maken we van dit weekend een geslaagd evenement."

Livebeelden

Ook is de organisatie trots op de livebeelden die door alle deelnemende landen konden worden gestreamd. "Een geweldige toevoeging aan het U10 Tournament die dit jaar is gelanceerd", laat Van Beers tot slot weten.[l]

Het team van Rood-Wit dat uitkwam op het internationaal toernooi. FOTO'S CORINE ROKS