Bewonersavond Mijnbuurtje.nl

RUCPHEN - Op 12 juni a.s. organiseert Kruiswerk voor U, Rucphen in samenwerking met de gemeente Rucphen een informatieavond in het kerkdorp Rucphen over mijnbuurtje.nl.

Aan het einde van de avond kunnen de bewoners zich opgeven als buurtverbinder om op een kosteloze cursus te gaan. Bij een eerste drukbezochte kennismaking stond zo'n 80 procent van de aanwezigen positief tegenover dit initiatief. Inwoners van het dorp Rucphen hebben hart voor hun buurt!

Online dorpsplein brengt inwoners bij elkaar

Iedereen wil in een fijne en veilige buurt wonen. Met de aanpak van mijnbuurtje.nl wil Kruiswerk voor U, Rucphen vanuit Gebiedsgericht werken daar een handje bij helpen. In deze aanpak zorgen buurtbewoners zelf, in de rol van buurtverbinder, voor meer verbinding in hun eigen buurt of wijk. Al het moois dat er in de buurt is wordt zichtbaar op het online dorpsplein. Het streven is om zo veel mogelijk buurtbewoners te bereiken via een online en een offline aanpak. De inwoners staan zelf centraal en plaatsen zelf informatie op het platform. Deze aanpak is nu succesvol actief in 35 gemeenten.

Gebiedsgericht werken

Het initiatief van Kruiswerk voor U, Rucphen past in het beleid van gebiedsbericht werken. Dat vraagt een goede samenwerking tussen gemeente en inwoners. Het platform van mijnbuurtje.nl biedt daarvoor een krachtig instrument. Kruiswerk voor U, Rucphen start met dit project in het dorp Rucphen. Het project wordt financieel ondersteund door de gemeente Rucphen.

Unieke training

Om het initiatief mijnbuurtje.nl tot een succes te maken, zijn buurtverbinders essentieel. Zij stimuleren de buurtbewoners en organisaties om actief mee te doen in de buurt en het online dorpsplein maximaal te gebruiken. Daarvoor krijgen ze een unieke training van drie dagen, waarin ze leren hoe ze bewoners én professionals op een nieuwe manier kunnen betrekken bij de buurt en zichtbaar maken wat er allemaal is. Bij voldoende animo vindt de training van de Rucphense buurtverbinders plaats na de vakantie in de maanden september en oktober.

Informatie en aanmelden

Wie meer wil weten en/of zich wil opgeven als buurtverbinder, wordt warm uitgenodigd om naar de informatieavond te komen, die begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) dinsdag 12 juni in Dorpscentrum AGORA, Rucphense Vaartkant 2B, Rucphen.

Het wordt een gezellige bijeenkomst met een kop koffie of thee en iets lekkers erbij waarop iedereen van harte welkom is. Wie van plan is om komen, wordt gevraagd zich aan te melden vóór 8 juni via www.mijnbuurtje.nl/rucphen

Voor vragen kunt u terecht bij Kruiswerk voor U, Rucphen via kruisver@xs4all.nl [l]