Senioren solisten Celina, Akyra, Kim, Rowena, Milena en Britt.
Senioren solisten Celina, Akyra, Kim, Rowena, Milena en Britt.

Mooie punten voor The Fantasy Kids

RUCPHEN - Afgelopen zondag namen The Fantasy Kids met twintig onderdelen deel aan de wedstrijd in Hoogerheide.
Voor een aantal onderdelen was het de eerste wedstrijd van het jaar, dus extra spannend.
Er zijn weer vele plaatsingspunten voor de Brabantse Kampioenschappen behaald, dus we kijken heel tevreden terug op deze wedstrijd.


Als eerste was het de beurt aan solist Tessa Vergouwen die uitkomt in de jeugd 1. Zij is pas een paar maanden aan het trainen als solist dus het was een spannende dag voor haar. Ze wist al 78.6 punten te behalen en heeft zich hiermee gelijk al geplaatst voor de Brabantse kampioenschappen. Super gedaan Tessa! Hierna was het de beurt aan Lisa vd Linden. Zij komt uit in de jeugd 2 en behaalde 77.0 punten en ook zij wist gelijk al haar plaatsingspunten binnen te slepen. Solist Lisa Luijkx komt uit in de jeugd 3, ook bij haar ging het voor de eerste keer al super, ze kreeg van de jury 78.2 punten en zat in de top 5 van de dag. Ook Toschinka Thijs komt uit in de jeugd 3. Zij behaalde maar liefst 83.4 punten, dat beloofd wat voor de rest van het seizoen.
Duo Liz Heeren en Lisa Moerings komen uit in de jeugd 3 en behaalde 79.4 punten wat goed was voor een eerste plaats. In de junior basis mochten Rachel Suijkerbuik en Esry Zwijnenberg hun show laten zien. Rachel behaalde 80.2 punten en Esry zelfs 84.0 punten. Ga zo door meiden.
Milena Reedijk en Kim Verhees kwamen voor de dag in de senior basis. Kim kreeg 77.8 punten en Milena 80.2 punten. In de senior midden mochten Akyra Matthijssen, Rowena van Pelt en Britt Kuystermans hun show laten zien. Akyra behaalde 81.0 punten, Rowena 81.6 punten en Britt 83.4 punten. Als laatste van de solisten was het de beurt aan Celina van Oorschot, zij komt uit in de senior top en behaalde maar liefst 85.2 punten.
Na de majorette solisten mochten was het de beurt aan de twirlers. Milena en Britt komen beide uit in de junior N3, en wisten ook beiden een NK ticket binnen te slepen, Milena kreg een 2,5 en Britt 2.85. In de senior N3 kwamen Celina en Akyra voor de dag met hun twirl. Ook zij kwamen boven de NK norm uit, Akyra kreeg een 2.6 en Celina een mooie 3.25.
Na de twirlers namen we ook deel met de B-groep, C-team en E-team.
Het E-team kwam uit in de jeugd 3 basis en behaalden 79.2 punten. Het C-team wat bestaat uit Danique, Nienke, Roos, Toschinka, Rachel, Esry en Phoebe kwamen voor de eerste keer uit in de junior basis en wisten gelijk al 83.2 punten te halen!
Als allerlaatste van de dag, mochten de meiden van de B-groep de vloer betreden. Ook zij zetten een goede en mooie show neer en werden hiervoor beloond met 83.4 punten.
We kijken terug op een geslaagde dag. Onze volgende wedstrijd is op 10 juni in Waalwijk, waar we met 18 onderdelen deel zullen nemen.[l]