Gemeente verwijdert keitjes Dorpsstraat

SINT WILLEBRORD - De gemeente Rucphen vervangt de keitjes in de Dorpsstraat in Sint Willebrord door klinkers. Het gaat om de kruising van de Dorpsstraat met de Rucphensestraat en de Dahliastraat en de aansluiting van de Dorpsstraat met de Gagelrijzen. Reden voor de nieuwe bestrating is het loskomen van de voegvulling van de keitjes.

DOOR MONIQUE JANSEN

De Dorpsstraat en de Noorderstraat in Sint Willebrord ondergingen de laatste jaren een herinrichting. De doorgaande weg heeft nu een meer eigentijdse uitstraling. Daarvoor maakte de gemeente gebruik van Portugese steentjes. Daarvan laat nu de voegvulling los. De Portugese keitjes zijn gemaakt van graniet en geven een ruimtelijke uitstraling.

Klachten

Onder de omwonenden vielen de keitjes niet in de smaak. "We hebben klachten ontvangen van bewoners. Als het verkeer hierover rijdt, geeft het geluidsoverlast. Daarom hebben we in goed overleg besloten de keitjes te verwijderen en klinkers terug te leggen. Hiermee komen we tegemoet aan de wensen van de omwonenden", meldt wethouder René Lazeroms. Het vervangen van de bestrating betekent dat de Dorpsstraat opnieuw op de schop gaat. De weg wordt tijdelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Klus

De aannemer start maandag 25 juni met de werkzaamheden aan de kruising met de Gagelrijzen. Deze klus duurt ongeveer een week. Daarna pakt hij de kruising met de Rucphensestraat aan. "Zodra de rijbaan van de Dorpsstraat gereed is, geven we deze weg weer vrij voor doorgaand verkeer. Aansluitend zal de aannemer de aansluiting met de Rucphensestraat en de Dahliastraat afwerken. Alles is uiterlijk 13 juli weer gereed", kondigt Lazeroms aan. De bus rijdt in die weken ook tijdelijk een andere route. De bushalte aan de Pastor Bastiaanse-singel vervalt. Er komt een tijdelijke halte aan de Kaaistraat en de kruising Rucphensestraat/Nachtegaalstraat.[l]