Optreden samen met KleinKunst
Optreden samen met KleinKunst

Feestelijke afsluiting muzieklessen KNA

SCHIJF - Met een feestelijk optreden hebben we de muzieklessen afgesloten op zondag 27 mei, die op de St. Martinusschool in Schijf gegeven worden door KNA.

Muziekvereniging KNA verzorgt al vele jaren muzieklessen op de basisschool aan groep 4 en 5. Deze lessen zijn gericht op een kennismaking met de muziekinstrumenten die we in onze vereniging bespelen. Gedurende een aantal weken komen dan muzikanten met hun instrument een les verzorgen. De kinderen kunnen dan het instrument zien, horen en zelf even kort proberen te bespelen. Inmiddels geven we al weer voor het derde jaar ook muzieklessen aan groep 3. In deze lessen ligt de focus op muziekbeleving en mogen de kinderen zelf muziek maken. We ervaren veel enthousiasme en gedurende het schooljaar zie je de kinderen echt ontwikkelen. Heel mooi om te zien en om te doen. Het einde van deze lessen mag dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Op de feestelijke afsluiting konden de kinderen van groep 4 en 5 die zich hebben opgegeven een muziekworkshop van hun eigen keuze volgen. Ze kregen dan les van vakdocenten die de kinderen op weg hielpen met het bespelen van een instrument. Kinderen van groep 3 gingen samen met KleinKunst (het opleidingsorkest van KNA) liedjes oefenen. En toen was het eindelijk zover, het optreden samen met KleinKunst, liedjes zingen, muziek maken op boomwhackers, zelf eens dirigeren en het ontvangen van een getuigschrift waarin staat dat je de muzieklessen met goede resultaten hebt gevolgd. Een mooie afronding van de muzieklessen.

Schoolorkest

Voor de kinderen van groep 4 en 5 gaat het muzikale avontuur nog verder. De kinderen mogen namelijk meespelen in het schoolorkest. Hier is veel animo voor en het schoolorkest bestaat dit jaar uit 19 kinderen. Direct meespelen in een groep is een enorme uitdaging, zeker als je beseft dat de kinderen nog geen instrument hebben leren bespelen. Komende weken leren de kinderen dus een instrument te bespelen en repeteren we het samenspel zodat we na slechts 6 weken hard werken een optreden kunnen verzorgen. [l]

Optreden samen met KleinKunst