Wie wordt NEO-Maestro 2018

RUCPHEN - Behalve de Rucphense Feesten (kermis en braderie) staat er zondag 17 juni nog iets bijzonders op het programma, namelijk het NEO Maestro-concert 2018.

Deze naam is uiteraard afgeleid van het gelijknamige tv-programma, dat u wellicht kent. Daar is het de bedoeling dat bekende Nederlanders een symphonie-orkest gaan dirigeren. Zij worden beoordeeld door een jury en aan het eind van ieder programma valt er een kandidaat af. Na enkele weken wordt uiteindelijk in de finale gestreden om de titel 'Maestro'. De invulling zoals NEO die heeft bedacht is op hetzelfde principe gebaseerd, maar dan uiteraard met plaatselijk bekende personen die het harmonie A-orkest van NEO gaan dirigeren.
Het is de eerste keer dat NEO iets dergelijks organiseert. We zijn erg blij en vereerd dat we vier dappere kandidaten bereid hebben gevonden om aan deze eerste editie van 'NEO-Maestro' mee te willen doen, namelijk: Anneke de Bruijn (De Witte Raaf, schooljuf), Ton Crul (De Ketsers, zanggroep), Tanya van Diest (Spijshuis ‘Uit de Kunst’ en ijssalon ‘Koud Kunstje’) en Theo van Sprundel (ondernemer, aardbeienteler). We gooien ze natuurlijk niet zo maar ‘voor de leeuwen’. De kandidaten krijgen vooraf ‘tips & trics’ van onze eigen dirigent, én ze kunnen al eens oefenen met het harmonie orkest van NEO tijdens de wekelijkse repetitie. Echter, op zondagavond 17 juni zullen ze het toch echt zelf moeten doen. In de voorronde (vóór de pauze) komen alle kandidaten aan de beurt en zullen ze ieder één verschillende mars dirigeren. Ze worden beoordeeld door ’n deskundige jury. Na de pauze wordt bekend gemaakt welke twee kandidaten doorgaan naar de finale. Zij moeten ieder dan nog één muziekstuk met het harmonie A-orkest uitvoeren, maar dat is voor beide finalisten hetzelfde werk. Tussendoor zullen ook optredens worden verzorgd door de slagwerkgroep van NEO en het harmonieorkest. Het NEO-Maestro concert begint om 19.30 uur en vindt plaats in de theaterzaal van het nieuwe multifunctionele centrum Agora in Rucphen. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis. [l]