Volop activiteiten bij Molen De Hoop

SPRUNDEL - Programma Molen De Hoop Sprundel. 'Dwars dur de meule' en de St. Jansfeesten.

Zaterdag 16 juni vanaf 10.00 uur komen de vrijwillige molenaars, gevolgd om 10.30 uur door de molenvrijwilligers en molengidsen, bijeen voor het halfjaarlijks molenvrijwilligersoverleg. Mocht u zo’n bijeenkomst eens bij willen wonen neem dan contact op met de Molenstichting via molensprundel@gmail.com

'Dwars dur de Meule'
Op donderdag 21 juni gaan voor de eerste keer in de wandelgeschiedenis van de Sprundelse wandelvierdaagse de wandelaars 'Dwars dur de Meule', door de invaart aan het Molenerf en de benedenruimte naar de uitvaart en via het molenterrasje naar de Molenbaan. Op deze wijze willen we de molen deel uit laten maken van de Sprundelse gemeenschap en nog meer bewoners kennis laten maken met de molen.

St. Jansfeesten
Op zondag 24 juni is de Molenstichting aanwezig op de Sprundelse St. Jansfeesten en wij zijn te vinden op de hoek van de St. Janstraat en de Hertogstraat, een pracht locatie met op de achtergrond de kerktoren, ons tweede rijksmonument. Op deze dag presenteren wij verschillende onderwerpen die op dit moment volop in de belangstelling staan. Behoud voor Sprundel van een volledig maalvaardige, goed onderhouden en verzorgde molen De Hoop waarin verschillende activiteiten plaatsvinden. Molenvrienden werven, rondleidingen aanprijzen, oude foto’s bekijken en er is een uit te voeren opdracht waarbij een Molengeschenkpakket te winnen is. We trakteren de braderiebezoekers op een heerlijk stukje Sprundels molenbrood belegd met aardbeien van Biologische Tuinderij Bergen Put en Klaveren Vrouwkeskaas van kaasboerderij Ossenblok. U kunt tijdens deze St. Jansfeesten molen De Hoop financieel steunen door een Wiendflep of Wiendflepkes van onze molenvrijwilligers te kopen die weer speciaal voor deze dag door bakkerij van Oers gebakken worden. Voor de jeugd hebben wij zolang voorradig leuke molendoe- en molenkleurboekjes beschikbaar.

Rondleidingen
Zondag 1 juli is een rondleiding in Molen De Hoop voor wijkvereniging ’t Versent, waarbij er voor deelnemers die niet naar boven kunnen via de smalle trappen een aangepast programma met speciale Molen De Hoop info door de Molenstichting wordt verzorgd.
Op 3 juli, 12 juli en 31 juli staan er ook nog aangevraagde rondleidingen op ons molenprogramma en dit betekent dat het de moeite waard is dat onze molenvrijwilligers zo veel tijd in deze molen stoppen.
Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op elke eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek. Er kan door de molenvrijwilligers een rondleiding gegeven worden en de bezoekers kunnen eens rondneuzen in de vitrine van 't Sprundels Meulewienkeltje waarin alle molenproducten tentoongesteld worden. Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com [l]