Zwemvierdaagse Rucphen in teken van Stichting Raff

RUCPHEN - Volgende week organiseert Laco in samenwerking met Zwemvereniging De Flippers de jaarlijks terugkerende zwemvierdaagse in het openlucht zwembad De Vijfsprong.

Maandag 18 t/m donderdag 21 juni zal het buitenbad klaargemaakt zijn om banen te zwemmen. Tussen 10.00-11.00 uur kan er gestart worden alsmede tussen 18.00-19.30 uur. Je bepaalt zelf welke afstand je zwemt. Dat kan zijn 250, 500, 1.000m per dag. De voorinschrijving is al van start gegaan. Inschrijven is mogelijk tot op de dag dat de zwemvierdaagse begint.

Dit jaar staat de zwemvierdaagse in het teken van Stichting Raff. Raff is een vrolijk jongetje, geboren op 5 april 2017 met de progressieve spierziekte SMA type 1. Tot zeer recent bestond er geen behandeling voor SMA, maar met de komst van een nieuw medicijn wordt de levensverwachting van patiënten met SMA beter en wordt bij baby's zelfs motorische vooruitgang waargenomen, iets wat voor de behandeling met het medizijn niet gebeurde. Ook Raff krijgt deze behandeling en krijgt hierdoor de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Stichting Raff heeft als doel het inzamelen van geld om therapieën en hulpmiddelen die niet binnen het zorgstelsel vallen te financieren. Om onze doelen te kunnen halen heeft Stichting Raff geld nodig.

In de week van de zwemvierdaagse zal er aandacht geschonken worden aan deze Stichting en zullen er diverse collectebussen staan. Doneer en steun hierbij Stichting Raff. Gun het jongetje Raff een beter leven. [l]