Meisje in actie tijdens het oberspel.
Meisje in actie tijdens het oberspel. Jasper van Dijk

Gezellig feestweekend in Sprundel

SPRUNDEL - In het weekend van 22 t/m 24 juni waren de Sintjansfeesten weer in Sprundel. Een druk bezocht feeestweekeinde met verschillende activiteiten en optredens. vrijdagavond startTe al goed met dansoptredens van Carmencita.

Wandel 4 daagse
Vrijdagavond, de eerste feestavond van de Sintjansfeesten werden traditioneel de deelnemers van de wandelvierdaagse gehuldigd met een mooie medaille. Na de uitreiking volgde optredens van Carmencita, een dansgroep uit Sprundel. Er was ook schietvermaak. Omdat St. Baptist-gilde uit Sprundel 400 jaar bestaat waren er schietspellen van de gilde. Wie de meeste punten behaalde kreeg een beker uitgereikt door de keizer van de gilde. Verder werd de muziek die avond verzorgd door DJ Johan.

Feestavond
Zaterdag begon met een heilige mis op het feestplein. In de avond begon DJ Melvin met feestmuziek, later begon Drievoud, een feestband, op het Kloosterplein. Ook die avond was het gezellig druk. Omdat vrijdagavond veel mensen het koud hadden had de organisatie gezorgd voor terrasverwarmers. De bezoekers hebben die avond geen kou gehad!

6-kamp en braderie
Zondagochtend begon het feest weer in Sprundel. Met een gezellige braderie en een uitdagende Mega 6 kamp hoefde de mensen zicht niet te vervelen in Sprundel. Met teams van 6 tot 8 personen begon de 6 kamp om 11:00 uur. Om 17:00 uur stopte het laatste team met de uitdagende spellen. Bezoekers van de braderie struinen langs stands met onder meer kleding, schoenen, sieraden, horloges, boeken, cd's en verschillende snuisterijen. Cafés zorgen voor gezellige terrasjes. Sprundelse leden van schildersclub St. Joseph exposeren deze dag hun werk in de Trapkes. De Postband en Anita van de Rapsodies sluit het weekend feestelijk af. [l]

Springen tijdens de 6 kamp!
Kinderen wachten vol spanning op hun medaille.