Afbeelding

Hans Otten pakt ook rapidtitel

RUCPHEN - Hans Otten heeft behalve de snelschaakcompetitie ook de rapidcompetitie gewonnen. Tweede werd Jan Rijkse en derde was Gerard Snoeijs.

Tijdens de feestelijke afsluiting van het seizoen vorige week nam Hans Otten beide prijzen in ontvangst. Ad Bruijns kreeg de wisselbeker uitgereikt als clubkampioen van het afgelopen seizoen. Ook de nummers 2 en 3 van de rapid- en snelschaakcompetitie kregen een prijs, alsmede de nummers 2 t/m 5 van de reguliere interne competitie.

Vakantieperiode
Er wordt de komende 2 maanden even niet geschaakt bij Eeuwig Schaak. Donderdag 23 augustus is weer de eerste clubavond en gaat het seizoen 2018-2019 van start. De jeugd begint op dinsdag 28 augustus.
Toch zal het schaken op landelijk niveau nog even in het nieuws blijven. Van 1 t/m 8 juli wordt in Amsterdam het Nederlands Kampioenschap schaken gespeeld. Loek van Wely en Jorden van Foreest zijn daar de grote kanshebbers, al zullen ze stevige concurrentie krijgen van de andere deelnemers: Erwin l'Ami, Benjamin Bok, Erik van den Doel, Ivan Sokolov, Sipke Ernst en Koen Leenhouts. Stuk voor stuk klinkende namen en bekende grootmeester, op de laatstgenoemde na. De Zeeuw Koen Leenhouts is (nog) geen grootmeester en een relatief onbekende in dit gezelschap. Ook heeft hij de laagste rating van het gezelschap. Toch kunnen de anderen hem maar beter niet onderschatten. Hier een fragment waarin Koen Leenhouts met zwart speelt tegen de Zweed Anders Livner. (Zie diagram)
Anders Livner speelde hier 34.Tf2xf8. Koen Leenhouts besloot hier de toren niet terug te pakken. Hij wou meer: 34...,Dd6xg3+ 35.Kg2-f1,Td3-d1 36.Kf1-e2,Td1-e1+ en zwart wint de dame. Wit gaf onmiddellijk op.[l]