Johan Peeters tijdens de 10 km in Roosendaal.
Johan Peeters tijdens de 10 km in Roosendaal.

AVR'90-lopers weren zich in Roosendaal

RUCPHEN - De laatste zondag van juni is voor de meeste lopers van AVR'90 een voorlopig sluitstuk van het wedstrijdseizoen. In de zomermaanden gaan de trainingen natuurlijk wel gewoon door.

Kampioenschappen en diverse wedstrijden uit het loopcircuit zitten erop. Vaak is het afwachten of het in Roosendaal erg warm of juist erg regenachtig zal worden. Dit jaar hielden de weergoden zich wat op de vlakte. Een koele bries zorgde in de 2e helft wel voor tegenwind, maar verder was het beslist redelijk loopweer. AVR'90 was met acht atleten vertegenwoordigd: Rolino Dircken liep 4 EM en de overige AVR’90-leden kozen allemaal voor de afstand van 10 km. De kidsruns waren in Roosendaal met in totaal zo’n 750 deelnemers heel goed bezet! Daarna startten er om kwart over drie meer dan 300 lopers voor de afstand van 4 EM. Het lukte Rolino (25:41) dit jaar niet om op het podium te komen. Maar gezien zijn trainingsarbeid mag hij toch tevreden zijn met een 4e plaats bij de heren senioren. Om half 5 klonk het startschot voor de 10 km en de halve marathon. Alle AVR’90-deelnemers (Marion van den Enden, Frans van Bedaf, Sieb Bom, Johan Peeters, Chrisje Schrauwen, Richard van Oosterhout en Toon Heeren) vonden 10 km genoeg. Al op de 3 km had Toon een lichte voorsprong op Richard, maar Richard kon de achterstand beperkt houden. Zodoende stonden er 2 atleten uit Sint Willebrord op het podium bij de masters 45+. Toon, werd winnaar in zijn leeftijdscategorie met 34:12 en Richard volgde overall 3 plaatsen later en werd 3e bij de masters 45+ in een alleszins redelijke tijd van 35:03. Daarmee was Richard 15 seconden sneller dan op het NK 10 km onlangs in Gouda. Tel daarbij op dat het parcours van een wegwedstrijd toch altijd zwaarder is dan een baanwedstrijd, dan is dit weer een prima prestatie. Ook bij de masters 45+ liep Frans van Bedaf. Na 3 km had Frans een lichte voorsprong op Sieb Bom (master 55+). Dat was nodig ook, gezien de altijd goede laatste kilometer van Sieb. Frans behield zijn voorsprong en eindigde als 12e in een goede tijd van 47:58. Op het 7-kilometerpunt was de achterstand van Sieb op Frans nog wat gegroeid. Ook al zuchtte Frans dat het beste er wel af was, toch slaagde Sieb er niet meer in om bij Frans te komen. De 5e plaats van Sieb Bom in 48:19 bij de Masters 55 was overigens een uitstekend resultaat. Bij de mannen 65+ zagen de toeschouwers John van de Wansem, die Laurey van de Berge naar een tweede plaats bij de dames haasde, winnen in een tijd van 38:35. Als 2e in deze categorie finishte Chrisje Schrauwen die wederom een puike wedstrijd liep. De tijd van Chrisje was 42:20 en zijn overall-klassering als 47e zegt voldoende in dit veld van bijna twaalfhonderd deelnemers. Net buiten het podium kwam Johan Peeters binnen. Wat minder goed getraind dan andere jaren liep Johan toch weer een redelijke tijd van 49:23 (overall 214e plaats). Tot slot had ook Marjon van den Ende besloten om deze afstand uit te lopen. Kort na Sprundel nu voor de 2e keer een 10 km-wedstrijd. Haar tijd was 1:11:54.

Trainingen tijdens de zomermaanden
Gedurende de gehele zomer gaan de trainingen voor AVR-leden op de baan gewoon door. Daarnaast wordt er iedere zaterdagmiddag om 4 uur in het bos getraind vanaf de parkeerplaats bij camping de Posthoorn. Onder het motto 'de weg/het bos is er voor iedereen', kunnen ook niet-leden zich aansluiten bij deze bostrainingen.[l]