De krukjes krijgen als vorm
De krukjes krijgen als vorm

AVR'90 dames sluiten seizoen creatief af

RUCPHEN - Twee jaar na de oprichting van AVR’90 startte in september 1992 een donderdagochtendgroep onder leiding van trainster Riky Kop.

Kenmerkend voor deze groep zijn de trainingsweken: als de basisscholen vakantie hebben heeft deze trainingsgroep ook “vrij”. Op deze manier was het gemakkelijk voor moeders met schoolgaande kinderen om zich aan te sluiten bij deze groep. De moeders van weleer zijn inmiddels grotendeels “gepromoveerd tot oma’s” en heren zijn ook welkom bij de donderdagochtendgroep. In het voorjaar van 1994 werd voorgesteld om het “schooljaar” met een leuke activiteit af te sluiten. Veel activiteiten, variërend van bowlen of steppen tot een stadwandeling in Antwerpen en zelfs een uitstapje naar Bobbejaanland hebben inmiddels de revue gepasseerd. In de loop van het jaar sparen de dames maandelijks een bedrag waarmee ze de jaarlijkse activiteit zelf bekostigen. De activiteiten worden ieder jaar door enkele dames van de groep georganiseerd. En op donderdag 21 juni sloot de groep voor de 25e keer het seizoen op een feestelijke wijze af. De groep verzamelde zich in Rucphen bij de Vaart voor een wandeling (met een omweg) naar de accommodatie van AVR’90. Daar hadden Ricky en Hilde alles in gereedheid gebracht voor een workshop waarbij de dames ’s-morgens een krukje (bouwpakketje) in elkaar moesten zetten en verven. Vervolgens werden de dames naar buiten gestuurd om een paar rondjes te wandelen. In de tussentijd werd een overheerlijke lunch klaargezet. Toen de buikjes volgegeten waren moesten de dames opnieuw aan de slag: er moesten nog hoezen voor de krukjes gemaakt worden en deze moesten de dames zelf haken. Tussendoor werden de dames die vanaf het begin bij deze groep trainen, te weten Wilma Koen, Riet Koevoets, Joke Willemen en Maria Jochems door trainster Riky Kop in de bloemetjes gezet. Ook voor Dimphy van Dijk die vanaf het eerste uur meetraint in deze groep, maar er de 21e helaas niet bij kon zijn was er een bos bloemen. De vijfentwintigste doe-activiteit van de donderdagochtendgroep was weer een daverend succes en iedereen ging met een blijvende herinnering aan deze jubileum-editie naar huis.

Lijkt het u ook leuk om mee te trainen in deze groep, die 1 keer per maand op de baan en de overige donderdagen in het bos traint, dan kunt u uzelf via het mailadres info@avr90.nl aanmelden voor deze groep. Ook nadere informatie kunt u via dit mailadres opvragen. [l]