Brent Jongenelen
Brent Jongenelen P Jongenelen

Zomers weekend koersen voor Jeugd WWV

SINT WILLEBRORD - Afgelopen weekend was het NK voor de grotere mannen en vrouwen. Wij als jeugd hadden een dubbel programma om te kiezen. Met 30 graden stond Kruiningen op zaterdag in de kalender.

In categorie 1 was Delano weer goed bezig. Als de bliksem….in de sprint en de overwinning is binnen. Hierna was categorie 4 en 3 in dezelfde ronde. Brent kon de aansluiting houden maar moest genoegen nemen met een 6e plek in de sprint. Michelle en Mathijs starten 1 minuut later. Het tempo lag er hoog van de kopgroep. Michelle kon dit tempo mooi aan en sprintte naar een podiumplek. De 3e plaats voor Michelle. Mathijs zat net achter de groep en kwam als 7e over de finish. De dag erop vroeg uit bed. Temperatuur wat beter en heel veel wind. Delano reed vanaf de eerste ronde weg met zijn medevluchter. Die wist hij weer als de bliksem te kloppen en overwinning 2 op rij dit weekend.

Michelle en Mathijs mochten hierna starten. Er ontstond al snel een kopgroep van 5. Voor Mathijs was het knokken in het groepje erachter. Michelle werd 5e en Mathijs 9e. Brent was vandaag niet in vorm. De 2e groep met 4 renners was zijn plek. Brent won de sprint van dit groepje en werd 8e. Sanne reed in categorie 6 een mooie wedstrijd. Doel behaald vandaag. Finishen in het peloton. En behaalde een mooie 12e plaats. De meeste gaan op vakantie. Sommige rijden het aankomende weekend in Limburg. Fijne vakantie en succes voor diegene die nog verder koersen. [l]