Activiteiten NEO & The Butterflies

RUCPHEN – Afgelopen zaterdag 6 juli hebben 5 leerlingen van NEO uit Rucphen en 3 leerlingen van St.Cecilia uit Hoeven met succes hun muziekexamen afgelegd.

In plaats van een ritje naar Tilburg, wat we de laatste jaren bij NEO gewend waren, is het dit jaar gelukt om onze leerlingen ‘op locatie’, ofwel in Rucphen, muziekexamen te kunnen laten doen. Dat scheelt niet alleen tijd en zelfs twee retourritjes naar Tilburg (theorie en praktijk zijn dan namelijk op verschillende data), maar ook het feit dat het examen in een vertrouwde omgeving wordt afgenomen stelt de examenkandidaten toch iets meer op hun gemak. Het programma begon ’s ochtends met de theorieexamens; uiteraard apart voor de A- en B-kandidaten. Daarna werden de praktijkexamens per leerling afgelegd. Namens NEO gingen Eline van Gastel (altsaxofoon), Ties de Kok (trompet) en Bram van Elven (euphonium) op voor het A-diploma, en Annette van Kalmthout (klarinet) en Kim de Rooij (klarinet) voor het B-diploma. Met trots kunnen we melden dat ze allemaal zijn geslaagd. Wat ons betreft verdienen de leerlingen en hun docenten onze hartelijke felicitaties en een groot compliment voor deze prestatie en inzet gedurende de voorbereiding: Proficiat!

Vakantie
Voor alle geledingen van NEO is de vakantie begonnen; voorlopig dus geen repetities en trainingen voor majorettes The Butterflies, slagwerkgroepen, instaporkest De Notenkrakers, jeugdorkest en harmonie A-orkest van NEO. Uiteraard zijn er in de zomervakantie ook geen muzieklessen voor de leerlingen. Een vriendelijk verzoek aan alle leden om niet te vergeten de nodige voorbereidingen te treffen als je je instrument enkele weken niet gebruikt. En probeer desondanks toch je 'ammezuur' een beetje op peil te houden. Prettige vakantie allemaal !

Oud-papier augustus
Ondanks de zomervakantie zal op zaterdag 4 augustus in de bebouwde kom van Rucphen het oud-papier worden opgehaald. Het duurt nog even, maar zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past. Bij voorbaat dank voor uw medewerking. [l]