Klippel Rallyteam aan de start van KP1.
Klippel Rallyteam aan de start van KP1.

Sprundels rallyteam ijzersterk in thuisrally

SPRUNDEL - Op zaterdag 14 juli was het zover: de GTC-rally, ook wel bekend als de “Nacht van Achtmaal”. Dit terugkerend evenement staat garant voor spektakel in West-Brabant, met als afsluiting de beproeving “de Hel” in Achtmaal. Tijdens deze wedstrijd zijn de rijders uit West-Brabant altijd goed vertegenwoordigd, waaronder ook de Sprundelaren Erwin Klippel en Jouri Dockx met hun Mitsubishi Lancer Evo 8.

Dit jaar ging de rally van start vanaf Breda International Airport, waar het Klippel Rallyteam al vroeg paraat was voor de technische keuring. De avond ervoor waren al een aantal proeven verkend, zaterdagochtend moesten de laatste proeven nog goed op papier gezet worden en daarna konden Erwin en Jouri zich gaan voorbereiden op de start van de rally aan het begin van de middag.
De eerste proef vond plaats op het vliegveld zelf en al direct begon de wedstrijd met stofhappen. Daarna volgden de proeven in het Belgische Nieuwmoer en in Rucphen, na deze boekel 2 maal gereden te hebben stonden de heren op de 11e plaats in het voorlopig klassement.
In de avond ging de wedstrijd verder in Rijsbergen en Achtmaal, ditmaal werden de proeven 3 x gereden. Het duo ging steeds harder rijden en versloeg met de Evo 8 andere equipes waarvan de bolide op papier sneller zou moeten zijn. Op de laatste proef in Rijsbergen werd zelfs een 5e tijd gereden.

Tevreden
Uiteindelijk hebben Erwin en Jouri de rally zonder enige technische problemen uitgereden en zijn op een 8e plaats in het algemeen klassement geëindigd. De heren kunnen zodoende tevreden terugblikken op een goed georganiseerd evenement met een hele mooie afsluiting. [l]