Tevreden KBO leden voor  aanvangen van de terugreis naar Schijf.
Tevreden KBO leden voor aanvangen van de terugreis naar Schijf. A.v Deurse

Geluksdag KBO Schijf

SCHIJF - Op 12 juli zou er een invasie van senioren plaats vinden in Leiden. KBO Schijf had een record aantal deelnemers (55) die meegingen naar de jaarlijkse dagtocht naar Leiden.

Maar de eerste stop was bij de zeer vermaarde chocolaterie van Ridderkerk. Daar werden onze leden verwelkomt met koffie thee en een bonbongebakje. Na deze te hebben genuttigd begon de show, deze man was in staat om onze leden anderhalf uur stil te krijgen. Hij maakte voor de ogen van onze leden bonbons voor bij de tweede ronde koffie, ook maakte hij een chocolade koe en gaf uitleg over het chocolade maken, van boon tot cacaopoeder. En dat allemaal met de nodige humor, ook liet hij leden meehelpen om bonbons te maken en deze te nuttigen. De tijd vloog om.
Bij de Kagerplassen -een zeer mooi waterrijk gebied- stond men al te wachten om de warme maaltijd te serveren. Het werd een vlot en gezellig diner, nu hadden de leden even de tijd om met elkaar te kletsen.
Na het diner wachtte Leiden op haar invasie, daar aangekomen lagen de boten al te wachten voor de rondvaart door deze prachtige groene stad met gezellige terrasjes. Tijdens de rondvaart kregen wij tekst en uitleg over Leiden, de moeder van Vincent van Gogh lag daar begraven. Ook Rembrandt van Rijn de wereldberoemde schilder is daar geboren en heeft er een tijdje gewoond.
Na de rondvaart volgde er nog een wandeling door deze mooie stad, onze reisleider Ludo gaf tekst en uitleg bij hetgeen wij daar tegenkwamen. Jammer genoeg was er geen tijd meer om een van de gezellige terrasje te bezoeken, want de bus stond al klaar om ons naar Terheijden te brengen voor onze voorlaatste stop. In Terheijden werden we ontvangen voor de broodmaaltijd. Na deze maaltijd gingen we weer de bus in voor onze laatste stop; Schijf.
Om 8.00 uur waren we opgestapt en even na 20.00 uur waren we weer thuis. Het bestuur en haar leden kan terug kijken op een mooie en indrukwekkende dag. [l]