Nieuwe startlocatie voor Fotopuzzel Fietstocht

RUCPHEN - Kruisboogvereniging Ons Genoegen heeft de startlocatie voor de jaarlijkse Fotopuzzel Fietstocht veranderd. Dit jaar kan worden vertrokken bij de restaurant en brasserie De Moerse Bossen aan de Rucphenseweg 30 in Rucphen.

DOOR MONIQUE JANSEN

In het verleden was café Stuivezand de startlocatie, maar deze horecagelegenheid heeft zijn deuren definitief gesloten. De fietstocht is ongeveer 35 kilometer lang en voert door het bos- en buitengebied van de gemeenten Rucphen en Zundert. Ook voor kinderen is het een mooie uitdaging om de tocht te rijden en foto's te zoeken. De routebeschrijving en het overzicht van dertig foto's is verkrijgbaar bij De Moerse Bossen. Bij deelname ontvangt u tevens nog een consumptiebon om halverwege iets te drinken bij restaurant De Cock-Pit in Bosschenhoofd. Dit restaurant bevindt zich halverwege de fietstocht en is gelegen aan het vliegveld.

Opbrengst

De opbrengst van de Fotopuzzel Fietstocht gaat naar het onderhoud van de kruisboogbanen van Ons Genoegen. Ook kunnen de jeugdschutters voorzien worden van nieuwe pijlen. Veel deelnemers halen in het weekend alvast de route op van de fietstocht om hem vervolgens op een dag te rijden dat het goed uitkomt. De tocht kan ook in etappes worden afgelegd gedurende meerdere dagen. Het is alweer de negentiende editie van de succesvolle Fotopuzzel Fietstocht. De organisatie hoopt weer op veel deelnemers. Vorig jaar deden duizend mensen mee: "De deelnemers vinden de tocht gezellig, mooi en leuk!"[l]