Het terrein aan de Kerkeheidestraat ligt allang braak. FOTO MONIQUE JANSEN
Het terrein aan de Kerkeheidestraat ligt allang braak. FOTO MONIQUE JANSEN Foto: Monique Jansen

Woningen op plek oude paprikakassen

SPRUNDEL - Aannemersbedrijf Van Agtmaal uit Oudenbosch wil op korte termijn vijf vrijstaande woningen realiseren op het perceel aan de Kerkeheidestraat 35 in Sprundel. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk enkele tientallen huizen worden gerealiseerd. "Dat gebeurt in fases", kondigt wethouder René Lazeroms aan.

DOOR MONIQUE JANSEN

Op het terrein stonden vroeger grote kassen waar paprika's werden gekweekt. Deze glazen gebouwen zijn ongeveer vijf jaar geleden gesloopt. Het perceel ligt nu ingeklemd tussen de Korte Hei en de de verlengde Vosdonkseweg. Voormalig woningcorporatie WSG kocht de grond voor de economische crisis met de bedoeling om er woningen op te bouwen. Daar kwam het echter nooit van. WSG belandde door financieel wanbeleid in diepe schulden en heeft alle alle gronden en woningen verkocht. Zo kwam het terrein aan de Kerkeheidestraat 35 in handen van Van Agtmaal.

'Veel vraag naar
vrijstaande woningen'

Ontwikkeling

Wethouder Lazeroms juicht de komst van nieuwe woningen in Sprundel toe. Er is bewust voor gekozen om op deze locatie vrijstaande huizen te ontwikkelen: "Daar blijkt veel vraag naar. In het plan-Vissenberg hadden we twee-onder-één-kap-woningen en geschakelde woningen opgenomen, maar daar was geen animo voor. Het plan is toen omgezet naar kavels voor vrijstaande woningen en die gingen als zoete broodjes over de toonbank." In de Vissenberg mogen kopers zelf bouwen. Aan de Kerkeheidestraat ontwikkelt Van Agtmaal de woningen zelf.

Binnenstedelijke aanpassing

De nieuwe woningen aan de Kerkeheidestraat passen ook in de ontwikkelingen in het centrum van Sprundel. Zo is recent de verlengde Vosdonkseweg gerealiseerd. "Dit is een binnenstedelijke aanpassing in het dorp. De provincie Noord-Brabant stimuleert ons ook om eerst locaties te benutten in de bebouwde kom, voordat we aan de rand beginnen", licht Lazeroms toe.

Bestemmingsplan

Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, moet wel het bestemmingsplan worden aangepast. Op dit moment ligt het voorontwerp-bestemmingsplan voor deze plek ter inzage. Tot eind augustus kunnen belangstellenden op het gemeentehuis een kijkje nemen en eventueel een zienswijze indienen.[l]