Paul Suijkerbuijk kijkt ernaar uit dat het Sandraudiga toernooi bij VV Schijf plaatsvindt. FOTO ELLES JANSEN
Paul Suijkerbuijk kijkt ernaar uit dat het Sandraudiga toernooi bij VV Schijf plaatsvindt. FOTO ELLES JANSEN

Wie gaat Sandraudiga-toernooi winnen?

SCHIJF – In het weekend van 17 tot 19 augustus wordt voor de tweeëntwintigste keer het Sandraudiga voetbaltoernooi gespeeld. Een vriendschappelijk toernooi waaraan zes clubs uit Zundert en omgeving deelnemen; VVR (Rijsbergen), VV Zundert, VV Wernhout, VV Moerse Boys, VV Achtmaal en VV Schijf. Het toernooi vindt dit jaar plaats op de velden van VV Schijf.

DOOR ELLES JANSEN

"Het Sandraudiga toernooi is een mooie voorbereiding op het komende voetbalseizoen", vertelt Paul Suijkerbuijk (54), voorzitter VV Schijf en gastheer voor deze 22e editie. "Negen derby's in drie dagen, dat belooft een prachtig sportief weekend te worden".

Oorsprong

Sandraudiga is een oude naam van Zundert. Sandraudiga is ook een godin uit de oudheid waarvan de naam voorkomt op een altaarsteen in Rijsbergen. Hopelijk is de godin alle clubs goed gezind en zal het vriendschappelijke karakter van de wedstrijd veel voetbalplezier geven aan de spelers en het publiek. Paul Suijkerbuijk is hiervan overtuigd. "Het Sandraudiga toernooi is jaarlijks weer een reünie van spelers die elkaar in de competitie niet zo makkelijk tegenkomen omdat de clubs in verschillende klassen spelen." Schijf is de vreemde eend in de bijt omdat ze niet onder de gemeente Zundert valt. "Maar voor de gemeentelijke herverdeling liep de gemeentegrens dwars over ons voetbalveld", weet Paul te vertellen.

Programma

De eerste aftrap vindt plaats op vrijdag 17 augustus om 18.30 uur. Op veld A en veld B worden in totaal zes duels gespeeld in poule A en poule B. De finale volgt zondagmiddag. Op zaterdagmiddag spelen de veteranen (35+). De wedstrijden starten om 14.00 en om 15.35 spelen de nummers 1, 2 en 3 uit beide poules. Op zondagochtend spelen de dames. "Elke deelnemende vereniging heeft een damesteam, en dat is wel uniek. Zij spelen wedstrijden van 30 minuten, anders komen we niet uit met de beschikbare tijd", aldus Paul. Kanshebbers voor finale"Wie wordt de kanshebber?" Paul denkt diep na voordat hij antwoordt "iedereen maakt kans om te winnen, dat is zo leuk aan dit toernooi. Schijf is afgelopen seizoen gepromoveerd tot de 3e klasse, dat hadden we nooit verwacht. Het hele dorp vierde feest. Dat geeft ons wel vertrouwen voor het komende toernooi maar VV Zundert en de Moerse Boys maken misschien de meeste kansen gezien hun voetbalverleden."

Voor iedereen

"Voetbalsport is een sport voor iedereen", vindt Paul. Daarom organiseert VV Schijf de "Clubvoetbaldagen 2018" in de schoolvakantie. Alle kinderen van 6 t/m 13 jaar kunnen hier op 14, 15 en 16 augustus komen voetballen. "Er zijn voetbalclinics en de vele vrijwilligers maken er met de kids drie leuke voetbaldagen van in Engelse voetbalsfeer. De kinderen slapen gewoon thuis. Er hebben al 46 kinderen ingeschreven. We zitten bijna vol." Ook volwassenen die nog nooit hebben gevoetbald kunnen bij Schijf komen trainen en instromen in een elftal. "We hebben acht seniorenteams, 5 herenteams en 3 damesteams", aldus Paul. "We hebben een voltallig en jong bestuur. We vinden het belangrijk dat we iedereen bereiken. Met 300 leden (waarvan een kleine 100 kinderen en ca. 55 dames) is VV Schijf een club om trots op te zijn."

Gezelligheid

Al eerder werd vernoemd dat het Sandraudiga toernooi in een vriendschappelijke sfeer wordt gespeeld. Plezier in het spel staat voorop. VV Schijf is volop bezig met de voorbereidingen voor de ontvangst van de vele toeschouwers. "Er is muziek en de drankvoorraad is aangevuld", lacht Paul. Er is ook voldoende eten dus alle ingrediënten zijn aanwezig om er een topweekend van te maken. Hopelijk spreekt Godin Sandraudiga met de weergoden zodat het iets minder tropisch warm is en de velden voorafgaand nog een frisse regenbui krijgen.[l]