Johan en Frans tijdens de Quikrun.
Johan en Frans tijdens de Quikrun. Jos van der Reep

Drie podiumplaatsen AVR'90 in Quikrun

RUCPHEN - Op zondag 9 september organiseerde Thor (afkorting voor Tot Heil Onzer Ribbenkas) Roosendaal de Quikrun. Ook deze wedstrijd telt mee in het Westbrabants loopcircuit.

De week voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog druk gewerkt op het parcours. Een groot deel van de route werd voorzien van een nieuwe asfalt-laag en pas twee dagen voor de wedstrijd werd de weg weer vrij gegeven. Er lag nog volop split (fijn grind) op de weg, maar de lopers hadden daar gelukkig weinig last van. De omstandigheden waren verder prima. De finish van de Quikrun was op de nieuwe kunststof baan van Thor op sportpark Vierhoeven, een groot verschil met de oude asfaltbaan van AVR’90.

Bij de 5 km was AVR'90 vertegenwoordigd door Petra Veraart, die wonderwel een uitstekende wedstrijd liep en finishte in 27:53. Zij werd daarmee 10e op 24 deelneemsters uit alle leeftijdscategorieën. Bij de 10 km zagen we deels dezelfde atleten die met elkaar de strijd aan gingen en de AVR’90 mannen streden weer mee voor de medailles. De overwinning overal was voor master 35+ Erwin Harmes van Gonzáles Running Team uit Zeeland. Hij finishte bijna 1 minuut voor de nummer 2, Ricardo Sint Nicolaas van Flakkee. Bij de master 45+ was Huub Maas met 33:12 (derde overal) de sterkste, gevolgd door het Willebrordse duo Toon Heeren en Richard van Oosterhout. Toon had deze dag niet zijn beste benen en Richard maakte daar gebruik van door een aanvankelijke achterstand op Toon na een kilometer of 4 weer goed te maken. Beiden vervolgden daarna gezamenlijk hun weg. Vooral Richard liet weten heel gelijkmatig en lekker gelopen te hebben. Toon is in de eindsprint met zijn baanachtergrond altijd de snelste. Het werd daardoor voor Toon een 2e en voor Richard een 3e plaats met voor beiden dezelfde tijd van 34:48. Alweer een uitstekende prestatie, want in de jongere categorieën liepen slechts 3 atleten sneller. Nog een duo kwam over de finish, de neven Johan Peeters en Frans van Bedaf. Frans kwam pas 10 minuten voor de start op het sportpark aan, dus een goede warming-up was er niet bij. Vandaar zijn wat mindere tijd van 49:42 (20e bij de masters 45+). Maar waar Frans 2 jaar geleden met zo'n tijd bekaf geweest zou zijn, was hij nu als gevolg van de trainingen bij AVR’90 nu nog vol energie. Johan Peeters finishte nipt voor Frans en werd met 49:41 3e bij de masters 65+, een groep die deze dag redelijk groot was. Voor Johan is het zeker niet zijn beste tijd, maar de trainingen op langere afstanden gaan op dit ogenblik wat ten koste van het tempo.

Programma

De volgende wedstrijd van het circuit is op zondag 23 september. Voor informatie zie www.dikendunroparun.nl Ook de inschrijving voor de Kluiskenshof 10 van AVR op zondag 21 oktober is al geopend. Voorinschrijven via www.inschrijven.nl bespaart wachttijd op de wedstrijddag en is bovendien 2 euro goedkoper.[l]