Aandacht voor Ria van Oorschot tijdens de Geheimen van de Rozenkrans-rondleiding.
Aandacht voor Ria van Oorschot tijdens de Geheimen van de Rozenkrans-rondleiding. Jan van den Broek

Programma Molen De Hoop Sprundel met verrassende activiteiten

SPRUNDEL - Molenstichting De Hoop Sprundel en Parochiekern Sprundel ontvingen zondag 9 september gezamenlijk de Nieuw Apostolische Kerk uit Breda met 34 personen voor een gecombineerde rondleiding in molen De Hoop en De Geheimen van de Rozenkrans in het Fatimapark. In het kader van Beleef Sprundel kwam dit toch wel verrassend drie uur durende arrangement tot stand.

Molen De Hoop Sprundel, een van de pijlers van de toeristische activiteiten in Sprundel bereidt zich voor op de feestelijkheden van 30 september waarvan hij op een afstandje getuige zal zijn van de inwijding van de Geheimen van de Rozenkrans. Deelnemers aan deze processie kunnen door het groen van het Fatimapark een glimp opvangen van de prachtige vaandels waarmee onze molen en de wieken versierd zullen zijn.

Vrijwilligers

Molenvrijwilligers zorgen er voor dat molen De Hoop Sprundel verschillende molenactiviteiten kan organiseren voor grote en kleine gezelschappen. Deze vrijwilligers zorgen er ook voor dat onze molen goed onderhouden wordt door verschillende werkzaamheden uit te voeren. Deze maand konden wij weer een nieuwe molenvrijwilliger verwelkomen die ook de opleiding tot vrijwillig molenaar gaat volgen. Voor ons een teken dat de molen leeft. De Molenstichting laat op deze wijze molen De Hoop deel uit maken van de Sprundelse gemeenschap en nog meer bewoners kunnen kennis maken met dit Sprundels rijksmonument..

Welkom in de molen

Elke dinsdag zijn bezoekers tussen 10.00 uur en 15.00 uur welkom in de molen. Op elke eerste en derde zaterdag van de maand is dit Rijksmonument ook tussen 11.00 uur en 14.00 toegankelijk voor het publiek. Er kan door de molenvrijwilligers een rondleiding gegeven worden en de bezoekers kunnen eens rondneuzen in de vitrine van 't Sprundels Meulewienkeltje waarin alle molenproducten tentoongesteld worden.

Alle informatie over molen De Hoop Sprundel is te vinden op de website. Voor het aanvragen van rondleidingen voor groepen of verenigingen kunt u ook op deze site, www.molensprundel.nl, terecht of stuur een mailtje naar molensprundel@gmail.com[l]