Willebrord Wil Vooruit Renners op het erepodium.
Willebrord Wil Vooruit Renners op het erepodium. P. Jongenelen

Mooie prestaties Jeugd Willebrord Wil Vooruit

SINT WILLEBRORD - In het afgelopen weekend van 16 september weer mooie prestaties van jeugdrenners gezien. Tevens ook ver het laatste weekend. Alleen op 30 september is er nog één wedstrijd in Den-Haag.

Zaterdag hadden we een ploegentijdrit in Rijswijk. Hier waren we vorig jaar ook geweest en nu wisten we wat te doen. Combinatie van categorie 2,3 en 4. Per team met vier renners aan de start. Helaas door een val twee weken terug was Nienke uitgeschakeld met een bovenarm breuk. Onze twee teams bestonden uit Mathijs, Delano, Kim en dan Michelle, Senna en Brent. Ons team (Mathijs, Delano, Kim) mocht als eerste starten en zetten een scherpe tijd weg. 10.30.88. Dit bleef toch wel even de te kloppen tijd. Helaas werd deze tijd scherper gezet. 10.02 was de te kloppen tijd voor ons andere team. Deze mochten als laatste starten (Michelle, Senna, Brent). Alles klopt en draaide perfect. En ja, onder de 10 minuten. 9.48.37 en de winnende tijd. Wisselbeker mee naar huis. Super prestatie door onze teams die het met drie moesten doen, terwijl vier mocht.

Twee opties op zondag

Zondag waren er twee opties. Bavelse berg in Breda of Molenberg Heerle (klimkoers).
Bavelse berg zou eerst als klassieker worden verreden maar door omstandigheden werd dit een rit in lijn en tijdrit. Elena in cat 2 ging niet zo als verwacht. Helaas is ze ziek en komt dit jaar niet aan de prestatie die andere jaren wel was. Ondanks dat is het plezier er zeker niet minder onder. 10e plaats in het eindklassement. In Categorie 3 reden Mathijs en Kim. Mathijs kwam de eerste ronde op kop door, maar iets te veel gegeven en moest de groep later toch laten gaan. Maar gewoon vechten voor wat je kunt. Ook Kim reed een mooie wedstrijd maar net niet bij de eerste. Mathijs werd 13e en Kim16e. Zeker super gedaan. Luca in cat 5 was mooi voorin te vinden. Reed zoals zo vaak dit jaar een beheerste en sterke wedstrijd. Beloond met een 8e plaats. Sanne was de laatste voor deze wedstrijd. Lastig om tweemaal op 1 dag starten. Rit en tijdrit. Maar toch wist Sanne een mooie 29e plaats te behalen.

In het Limburgse Heerle waren Delano en Brent. Delano ging de strijd aan voor het klassement van de Bollentrui. Een klassement van 6 wedstrijden in limburg. Delano kon dit bijna niet meer weg geven. Een bliksem start en prima wedstrijd leverde de overwinning op in de wedstrijd. En ook de bollentrui. Super trots. Brent reed in cat 3 een sterke wedstrijd. 1e ronde op kop naar boven. Helaas vandaag geen beker. In de laatste klim kon Brent het net niet meer volhouden. Maar wel een goed verdiende 7e plaats. We hebben weer genoten van onze renners en op naar het laatste weekend. Hier in zal op zaterdag ook al de WBVC cross starten op zaterdag 29 september.[l]