Vakantieweek gaat verder onder zelfstandige naam

RUCPHEN - De vakantieweken van het Rode Kruis in de gemeente Rucphen gaan verder onder een andere naam.

DOOR MONIQUE JANSEN

Reden is dat het landelijke Rode Kruis heeft besloten om te stoppen met het verlenen van sociale hulp, waaronder vakanties. De organisatie gaat zich meer richten op het verlenen van noodhulp en het verlenen van Eerste Hulp. Ook het bestuur van de afdeling Roosendaal en omstreken waar Rucphen onder viel, is inmiddels gestopt.

Grote behoefte

In de gemeente Rucphen runt een enthousiast team van vrijwilligers al twintig jaar een vakantieweek voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. ''Dat mag niet verdwijnen, want de behoefte is erg groot", vertelt coördinatrice Marjan van de Lindeloof uit Sint Willebrord. "We hebben het niet opgebouwd om er nu maar mee te stoppen. De inwoners van de gemeente mogen er niet onder lijden. Daarom zijn we de afgelopen weken druk bezig geweest. Vanaf maandag 24 september gaan we door onder de naam:

Stichting Vakantieproject Gemeente Rucphen!" De nieuwe stichting gaat gewoon door zoals voorheen. Dit geldt ook voor de acties om geld in te zamelen. In november zijn die acties bij de Plus supermarkt aan het Raadhuisplein in Rucphen en in Sint Willebrord bij zorgcentrum Heidestede. De volgende vakantieweek is van maandag 27 tot vrijdag 31 mei 2019.[l]