In diverse dorpskernen zijn er activiteiten. FOTO ARCHIEF WEEKBLAD DE BODE
In diverse dorpskernen zijn er activiteiten. FOTO ARCHIEF WEEKBLAD DE BODE Foto: archief Weekblad de Bode

Ouderen worden dagje in de watten gelegd

ZEGGE/SPRUNDEL - De Nationale Ouderendag is een fenomeen. Op deze dag worden wensen van ouderen ingevuld die ze moeilijk alleen kunnen vervullen, bijvoorbeeld omdat ze alleenstaand zijn of slecht ter been. In onder meer Zegge en Sprundel geven verschillende organisaties er volgende week een eigen invulling aan.

DOOR ADDO SPRANGERS

De Nationale Ouderendag vindt dit jaar plaats op vrijdag 5 oktober. De KBO Zegge doet voor het eerst sinds 2011 weer eens mee en pakt meteen goed uit. Voor zowel leden als niet-leden worden 's middags vanaf 13.00 uur de deuren van De Nieuwenbergh aan de Hoefstraat 4 in Zegge geopend voor een gezellig samenzijn. Iedereen is welkom de toegang is gratis. Jan Wetzer zorgt op zijn Hammond-orgel voor de muzikale omlijsting. Iedereen kan meezingen of dansen. In de loop van de middag verwacht het bestuur een aantal bijzondere gasten die graag in Zegge willen komen wonen. Tussendoor kunnen de liefhebbers zich uitleven met diverse Oud- Hollandse spelletjes. Dit alles onder het motto: 'Niks moet, alles mag'. Het belooft dus een gezellige boel te worden in De Nieuwenbergh.

Leerzaam

In Sprundel wordt de Nationale Ouderendag een paar dagen eerder gevierd en wel op dinsdag 2 oktober in dorpshuis De Trapkes aan het Kloosterplein 3. Ook dit jaar is de organisatie van de verschillende activiteiten tijdens de Nationale Ouderendag hier in handen van Dorpswerk Sprundel, steunpunt St. Janshof en de KBO-afdeling Sprundel. Het belooft hoe dan ook een leerzame en tevens ontspannen middag te worden, zo voorspellen de organisatoren.

Amusement

Bezoekers worden tussen 13.00 uur en 13.30 uur ontvangen met een kopje koffie en/of thee, waarna om 13.30 uur de opening plaatsvindt. Wethouder Suzanne Breedveld samen met Toon van de Sande komen uitgebreid spreken over het thema 'De zorgzame samenleving''. Een bijzonder hedendaags onderwerp dat velen enorm aanspreekt omdat het ook een ieder treft: hoe gaan we om met onze familie, buren en vrienden? Het amusement wordt verzorgd door Steunvast, medewerkers en vrijwilligers van de steunpunten in de gemeente Rucphen. Zij playbacken er op los met moderne en ook oude liederen. Iedereen boven de vijftig jaar oud is van harte welkom. De middag wordt rond 16.00 uur afgesloten. De entree is gratis.[l]

Nationale Ouderendag

De impact van Nationale Ouderendag is enorm. De eenvoudige wensen toveren bij ouderen een grote glimlach op het gezicht. De inspirerende verhalen achter de wensen ontroeren de wensvervullers. En de tijd en aandacht die jong en oud aan elkaar geven, zorgen voor onvergetelijke momenten. Meer weten? Surf naar www.nationaleouderendag.nl