NEO en The Butterflies hebben een drukke zondag

RUCPHEN - Het was afgelopen zondag een drukke dag voor enkele leden van NEO en The Butterflies, omdat zij zowel aan het majoretteconcours in Zevenbergen deelnamen alsook met het harmonie A-orkest een optreden verzorgden tijdens ’All4Harmony’ op de Nieuwe Markt in Roosendaal.

Alle geledingen van The Butterflies moesten in de ochtend optreden tijdens het majoretteconcours. Aangezien het programma enigszins uitliep werd het nog even spannend of ze op tijd in Roosendaal konden zijn, maar gelukkig viel dat achteraf mee. Ze hadden zich tijdens eerdere concoursen dit jaar al geplaatst voor de Brabantse Kampioenswedstrijden (3 en 4 november), maar boekte ook afgelopen zondag weer goede resultaten. Soliste Annette draaide een prima show en had 82,2pnt. Het duo ging echt super. Slechts één drop en ze gingen heel gelijk. Zij behaalden 83,3pnt. Het trio IJS draaide ook een goede show, met alleen op het einde 3 drops. Desondanks toch goed voor 84,2pnt. Het team had helaas nogal wat drops, hierdoor kwamen sommige stukken van de show niet goed tot hun recht. Andere delen gingen wel heel mooi en mede daardoor behaalden ze toch 83pnt.

'All4Harmony' Roosendaal

Het muziekspektakel ‘All4Harmony’ in Roosendaal sloot aan bij de feestelijkheden ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad. Naast harmonie en tamboers van St.Cecilia uit Zegge, verzorgden ook harmonie de Gildezonen, het zaterdagorkest van Muziekvereniging Roosendaal en zoals gemeld het A-orkest van harmonie NEO uit Rucphen een optreden op het podium op de Nieuwe Markt. De weergoden waren de organisatie, net als vorig jaar, goed gezind. Er was veel publiek op af gekomen, en die konden onder een stralende zon genieten van de muzikale klanken van alle deelnemers. De middag werd afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle korpsen.

Oud-papier NEO

Zaterdag 6 oktober wordt wederom oud-papier opgehaald in de bebouwde kom van Rucphen. Zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past (of vraag of het bij uw buren in de container mag). Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

GMC Rucphen

Bijna alle muziek- en majoretteverenigingen uit de gemeente Rucphen zullen zaterdag 27 oktober deelnemen aan het Gemeentelijk Muziek Concours (GMC). Dat begint ’s middags al vanaf 13.00 uur met optredens van solisten, duo’s, ensembles, teams en groepen van de verschillende majorette verenigingen en ’s avonds is het de beurt aan de harmonie-, fanfare- en accordeonorkesten, slagwerkgroepen en tamboerkorpsen. Het concoursgedeelte begint ’s avonds om 19.00 uur, maar daaraan voorafgaand zullen het jeugdorkest van NEO alsook het opleidingsorkest van De Eendracht vanaf 18.30u het voorprogramma muzikaal invullen. Dit alles staat gepland in Laco Sportcentrum 'De Vijfsprong' in Rucphen en de entree is gratis.[l]