Alzheimer Café Roosendaal op 15 oktober

ROOSENDAAL - Maandag 15 oktober wordt u van harte uitgenodigd op het Alzheimer Café Roosendaal te bezoeken. Uiteraard is ook uw partner, zoon/dochter, vriend(in) of kennis van harte welkom.

Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Thema: Wat is dementie?

Dementie komt steeds vaker voor en treedt veelal op bij het ouder worden. Wanneer wordt er bij ouderen gesproken van een dementie en wanneer is het bij de leeftijd passende vergeetachtigheid? Welke verschijnselen treden op bij dementie? Is dementie te voorkomen door een gezonde leefwijze?
Zomaar een greep uit de vragen die rijzen, wanneer je te maken krijgt met dementie. De specialist ouderengeneeskunde Vincent Vanneste beantwoordt deze vragen en gaat nader in op de symptomen van dementie en het proces van diagnostiek. De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie, maar er zullen deze avond meerdere vormen aan bod komen. Dementie is niet te genezen, maar er zijn wel behandelmogelijkheden; ook hier wordt op ingegaan. Zoals gebruikelijk is er voldoende ruimte voor vragen en inbreng van de bezoekers.

Waar
Het Alzheimer Café Roosendaal vindt plaats in Centrum voor Wonen & Zorg De Brink, Melis Stokelaan 5, 4707 HP Roosendaal. Er is voldoende gelegenheid om gratis te parkeren. Als u het Alzheimer Café wilt bezoeken, kunt u vrijblijvend langskomen. U hoeft zich vooraf niet aan te melden en de toegang is gratis. [l]