De opkomst van internet in het buitengebied

RUCPHEN - Overal in Nederland is er behoefte aan een snelle en stabiele internetverbinding. Dat is niet verwonderlijk, want het internetgebruik neemt de laatste jaren fors toe door de onbegrensde mogelijkheden die het internet biedt.

Bankzaken worden via het internet afgehandeld, het zoeken en vinden van een nieuw huis gebeurt online en producten worden via webshops besteld.
Ook Netflix is doorgaans afhankelijk van internet en e-mail en Facebook ook.
Kinderen moeten steeds vaker online schoolopdrachten maken en zelfs het aanvragen van zorg gebeurt tegenwoordig online.
Kortom: internet is onmisbaar in onze maatschappij.

Geen vanzelfsprekendheid
Vanwege dit groeiende dataverkeer is een goede internetverbinding van groot belang.
Toch is dit niet overal en altijd een vanzelfsprekendheid.
In de bebouwde kom is dit vaak voldoende geregeld.
Echter, in de buitengebieden is dit vaak nog ondermaats. De reden hiervoor? De landelijke providers vinden deze buitengebieden vaak niet interessant genoeg, vanwege de benodigde hoge investeringen en de relatieve lage aantallen bewoners.
Toch wonen in deze buitengebieden gezinnen en ondernemers die afhankelijk zijn van een goede internetverbinding.

Steeds sneller
Hoe is het dan alsnog mogelijk om in het buitengebied dankzij snel en stabiel internet kinderen huiswerk te laten maken, producten te bestellen voor uw bedrijf, Netflix te kijken of contact te houden met familie en vrienden? Omdat landelijke providers het laten afweten, zijn er gelukkig lokale initiatieven die het voortouw nemen in West-Brabant.


Buitengebied
Ook in het buitengebied van Rucphen wordt, mede dankzij de inzet van lokale ambassadeurs en Breedband Buitengebied Rucphen, gestart met de aanleg van een toekomst vast glasvezelnetwerk.
Zeker gezien het feit dat diensten als ISDN per september 2019 ophouden te bestaan (bron: KPN), is het verstandig en waardevol om tijdig in te schrijven.

Officieel
Op vrijdag 12 oktober gaat bij de Rucphense molen, onder toeziend oog van de lokale ambassadeurs, de officiƫle eerste schop in de grond. [l]