Geslaagde vrije inloopmiddag Dag van de Ouderen bij KBO Rucphen

RUCPHEN - De KBO St. Joseph Rucphen kan tevreden terugzien op de vrije inloopmiddag Dag van de Ouderen op zaterdag 6 oktober in zaal Trefpunt in Rucphen.

De aanwezige ouderen werden door de voorzitter rond half twee welkom geheten. Hierna werd door de coördinatoren Buurtpreventie Rucphen, Gerrit van Hoek en Wim Pijlman, een interessante en leerzame presentatie gegeven over 'het doel en nut van de Buurtpreventie Rucphen'.

Ook de wijkagent van Rucphen, Tommy Koevoets, had een aandeel in deze presentatie met speciale aandacht voor een veilige woonomgeving voor ouderen in onze gemeente. De presentatie werd meerdere malen onderbroken met bruikbare reacties en vragen vanuit de zaal. Na afloop van de presentatie kon men nog een persoonlijk babbeltje maken met de coördinatoren Buurtpreventie Rucphen en de wijkagent, waarvan volop gebruik gemaakt werd.

Hierna werd er verder gegaan met een ontspanningsgedeelte en men zich met verschillende spellen en een praatje kon bezig houden. Als afsluiting van deze middag werden er nog 3 rondjes gratis bingo gespeeld, waarbij er leuke prijsjes te winnen waren. Na een gezellige en leerzame middag ging één ieder rond half vijf voldaan en tevreden huiswaarts.[l]