The Fantasy Kids op de wedstrijd in Zevenbergen.
The Fantasy Kids op de wedstrijd in Zevenbergen.

Weer promotie voor The Fantasy Kids

RUCPHEN - Afgelopen zondag was weer de eerste najaarswedstrijd voor majorette en twirl vereniging The Fantasy Kids uit Rucphen. De organisatie van deze reguliere wedstrijd lag in handen van The Fantasy Kids en werd gehouden in Zevenbergen. Het was een lange maar mooie en geslaagde dag voor de vereniging.

We begonnen de dag met de twirl onderdelen. Britt Kuystermans en Milena Reedijk komen beide uit in de junior N3. Milena behaalde 2.3 punten en Britt 2.4 punten. In de senior N3 kwamen Celina van Oorschot en Akyra Matthijssen voor de dag. Akyra kreeg een 1.5 en Celina 2.5 punten.

Majorette onderdelen

Hierna was het de beurt aan de majorette onderdelen. Onze jongste topper Tessa Vergouwen komt uit in de jeugd 1 en zij wist weer een spetterende show neer te zetten. Ze kreeg van de jury 76.6 punten.
Lisa van de Linden mocht in de jeugd 2 haar show laten zien. Zij wist een 2e plaats te veroveren met 77.0 punten en zo liet ze maar liefst 10 tegenstanders achter zich.
In de jeugd 3 kwamen Lisa Luijkx en Toschinka Thijs voor de dag. Ook deze meiden zetten een hele sterke show neer. Lisa behaalde 80.0 punten en Toschinka 82.4 punten.
Ook kwam in de jeugd 3 voor de allereerste keer ons nieuwe kwartet voor de dag. Extra spannend voor deze vier meiden. Dylana, Britt, Silke en Femke hebben de afgelopen maanden erg hard getraind en dat was heel goed te zien. Ze kregen van de jury 78.4 punten en werden hiermee 3e van de dag!
Solisten Rachel Suijkerbuik en Esry Zwijnenberg mochten in de junior basis hun show laten zien. Ook zij gingen erg goed en dat was ook wel aan de punten te zien. Rachel kreeg 81.8 punten en Esry behaalde 83.6 punten. In de senior basis ging Kim Verhees de vloer op. Kim wist een derde plaats te veroveren met 83.4 punten.
Milena Reedijk, Akyra Matthijssen en Rowena van Pelt kwamen alle drie uit in de senior midden. Akyra behaalde 82.6 punten en Rowena 84.2 punten. Voor Milena wat het een top dag, want zij wist met 86.4 punten voor de derde keer op rij een promotie binnen te slepen en dit betekend dat zij vanaf volgend jaar in de hoogste categorie, de senior top, zal gaan uitkomen!
Celina van Oorschot en Britt Kuystermans komen beide uit in de senior top. Celina kreeg een mooie 85 punten. Britt kwam voor de eerste keer in deze hoogste categorie uit, ze wist gelijk haar plaatsingspunten 83.6 punten te behalen voor de Brabantse Kampioenschappen.

Teams en groepen

Na de solisten was het de beurt aan de teams en groepen. Onze jongste meisjes van de D-groep die uitkomen uit in de jeugd 2, hebben de afgelopen maanden hard getraind om de show wat aan te passen en moeilijker te maken. Dat was goed te zien en ook de jury zag het, want ze werden eerste in hun categorie met 75.4 punten.
Het A- team, wat uitkomt in de senior top, hebben de afgelopen weken ook de puntjes op de i gezet. Ook dat was te zien, want ze behaalden 82.4 punten en dat is alweer een heel punt meer dan voor de vakantie.
Als laatste van de dag mocht de B-groep de vloer op. Met drie extra meiden stond er weer een mooie grote groep op de vloer. Wel extra spannend voor de nieuwe meiden en ook omdat deze groep in een nieuwe, hogere categorie uit moest komen. Maar het geheel zag er goed uit en ze behaalden dan ook een mooie 81.2 punten.

Programma

De volgende wedstrijd is op 14 oktober in Sint Oedenrode, daar zullen The Fantasy Kids met 18 onderdelen voor de dag komen.
Ook willen we nogmaals onze vrijwilligers bedanken die deze wedstrijddag mede mogelijk hebben gemaakt.[l]