Kluiskenshof 10 van AVR in voorbereiding

RUCPHEN - Volgende week zondag, 21 oktober, organiseert AVR’90 de Kluiskenshof 10 van AVR. Dit is de laatste wedstrijd van het West-Brabants Loopcircuit. De start van de loop is om 11 uur vanaf de atletiekbaan van AVR’90 aan de Baanvelden (achter Skidome) in Rucphen.

De lopers kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 km. Het startschot voor zowel de 5 als de 10 km wordt om 11.00 uur gelost. De deelnemers aan de 5 km starten op de atletiekbaan. Na anderhalve ronde op de baan wordt het rondje Baanvelden-Kozijnenhoek-Bosheidestraat-Baanvelden tweemaal gelopen, waarna gefinisht wordt de atletiekbaan. De 10 kilometer start op de toegangsweg naar de atletiekbaan en volgt het parcours Baanvelden-Kozijnenhoek-Industriestraat-Molenweg (tussen de koekjesfabriek en de sportvelden)-Vorenseindseweg-Pauwenstraat-Moervenstraatje-Zundertseweg-Dennenweg-Molenweg-Sprundelseweg-Industriestraat-Kozijnenhoek-Baanvelden en finisht ook op de atletiekbaan Het parcours van de Kluiskenshof 10 van AVR staat als zeer snel bekend; een mooie kans voor een seizoensbest resultaat. Tevens past deze wedstrijd goed in het schema van de lopers die op 28 oktober deel willen nemen aan de herfstmarathon in Etten-Leur. Bij de Kluiskenshof 10 van AVR staat de loper centraal. Aan alles is gedacht: op alle kruisingen staan verkeersregelaars, onderweg is een drinkpost, op de accommodatie van AVR’90 staan fysiotherapeuten klaar voor de deelnemers en volgens de huidige weersvoorspelling wordt het op 21 oktober ideaal loopweer!

De voorinschrijving voor de Kluiskenshof 10 van AVR via www.inschrijven.nl sluit op 15 oktober. Na-inschrijving is mogelijk op 21 oktober tussen half 10 en kwart voor elf in de kantine van AVR’90. Voor de man/vrouw die het parcoursrecord op de 10 km verbetert (30:42/36:39) ligt een leuke premie in het verschiet!

De accommodatie van AVR’90 is op 21 oktober te bereiken via de ingang van Laco sportcentrum aan de Kozijnenhoek 21 in Rucphen, waar voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Supporters zijn niet alleen op de accommodatie van AVR’90 maar langs het gehele parcours welkom. Zodra de uitslag bekend is worden eerst de prijzen van de Kluiskenshof 10 van AVR uitgereikt. Daarna volgt de prijsuitreiking van het West Brabants Loopcircuit.

Rondje Seppe

In de voorlaatste wedstrijd van het circuit, het Rondje Seppe afgelopen zondag, hielden Chris Hoebergen en Toon Heeren de eer van AVR’90 hoog. Richard van Oosterhout was slechts als supporter aanwezig en gaf Chris nog enkele tips. De eerste 4 km liep Chris in een tempo van 4:25 en daarna versnelde hij. De laatste km ging zelfs in 4:12, hetgeen resulteerde in een mooi PR van 42:54 en een podiumplaats voor Chris in de categorie masters 55+. Huub Maas startte niet in het Rondje Seppe, maar Toon Heeren kon niet de gewenst 100 punten voor het circuit binnenharken omdat hij de 5 jaar jongere Jeroen van Damme voor zich moest dulden in de categorie masters 45+. Hierdoor is Huub Maas op voorhand al zeker van de overwinning in de eindklassement van het circuit bij de heren 45+. Voor Richard, die kampt met een vervelende schouderblessure, is het nog maar afwachten of hij überhaupt kan starten in de Kluiskenshof 10 van AVR en en mee kan dingen naar de prijzen in het circuit.[l]