Ouderen luisteren naar verhalen en zang van Smidje Verholen.
Ouderen luisteren naar verhalen en zang van Smidje Verholen. A.v Deurse

Geslaagde dag voor ouderen van Schijf

SCHIJF - Op woensdag 3 oktober organiseerde KBO Schijf haar dag van de ouderen voor alle ouderen van Schijf.

Om 13.00 uur gingen de deuren open van de “Hooge Dries “ en de opkomst was groot. Ook was er een grote groep gasten van het Steunpunt aanwezig Er waren verschillende niet KBO leden aanwezig, dus die konden gelijk de sfeer van de KBO proeven. Het publiek werd ontvangen met een kopje koffie of thee, en werd al een gezellige boel. Voor de aanvang van de muziek.

Gezellige middag
Om half twee ging de bende van Smidje Verholen los. Het publiek was duidelijk in haar nopjes. De zang en de verhalen van Smidje Verholen gingen over het west Brabantse leven en tevens in west Brabants dialect. Het werd een muzikale reis over West Brabant van 1920 tot nu.
Na de pauze ging de groep weer vol overgaven met hun voorstelling verder. Met liedje “olé“ raakte zij een gevoelige snaar bij het publiek. De groep had nog zeer oude instrumenten op de kop getikt , en daar was vanuit het publiek duidelijk veel belangstelling voor. Ook daar speelde zij verschillende liedjes op. Ook speelde zij nog twee liedjes van de heer Driek de Bruijn uit Zundert, waarvan nog een neef in de zaal zat. De middag vloog om en voor dat het publiek er erg in had was het al afgelopen.
De voorzitter dankte het publiek voor haar grote opkomst maar dankt vooral de groep “Smidje Verholen “voor hun humoristisch optreden. Als dank van de groep zongen zij nog een uitsmijter. Toen was het echt tijd om naar huis te gaan, want de chauffeurs die de mensen van Steunpunt, naar huis moeten vervoeren stonden al klaar.
De term “eind goed al goed “is hier heel goed op zijn plaats. [l]