Herdenkingsdienst bij TWB

ROOSENDAAL - Op donderdag 25 oktober is er een herdenkingsdienst voor overleden cliënten van het Hospice Thuisteam van TWB. Daarvoor zijn nabestaanden uitgenodigd van de 235 cliënten, die tussen september 2017 en september 2018 zijn overleden in het gebied Brabantse Wal en Mark & Vliet.

Het is voor het vijfde jaar dat de dienst in de binnentuin van TWB aan de Belder plaatsheeft. Een grote groep, zowel nabestaanden als verzorgenden,blijkt de bijeenkomst, om samen stil te staan bij een dierbare, die ze in hun laatste levensfase bijstonden, erg te waarderen.

'Lichtpuntjes terwijl alles donker lijkt'
Doordat de medewerkers deze cliënten intensief ondersteunen, bouwen zij een sterke band op met zowel klant als nabestaanden. ''Het is dan ook heel fijn om elkaar weer te zien. Zo hopen we een stukje bij te dragen aan het verwerkingsproces, voor nabestaanden en voor onze eigen mensen'', zo vat een organiserende verzorgende samen.
Overigens weet zij ook dat ieder op een eigen manier omgaat met verdriet en emoties, maarop deze avond is er alle ruimte voor een traan en een lach. "De afgelopen jaren kwam ongeveer een derde van de genodigden naar de herdenkingsdienst'', is haar ervaring.
Op donderdag 25 oktober is de ontvangst, met koffie en thee vanaf 19.00 uur. Om 19.30 uur begint de dienst, met dit keer als thema 'Samen stilstaan: lichtpuntjes terwijl alles donker lijkt'.In muziek, gedichten en rituelen wordt er bij dit thema aansluiting gevonden. Ondertussen komen op een scherm de namen van de overledenen voorbij.
Na de dienst is er onder het genot van een drankje, ruimte om na te praten met de medewerkers van team Hospice Thuis en andere genodigden. [l]