Majorettes The Butterflies blij met de promotie.
Majorettes The Butterflies blij met de promotie. Simone Tuijl

Promotie voor The Butterflies !

RUCPHEN - Afgelopen zondag namen alle onderdelen van onze majorettes The Butterflies deel aan het majoretteconcours in St.Oedenrode en met succes!

Annette nam deel als soliste, in de afdeling junior basis. Ze zette een goede show weg. Helaas wat drops, maar Annette bleef goed doorgaan. Dit werd dan ook beloond door de jury met een mooi aantal punten, namelijk 82,4 pnt. Het duo (junior basis) met Femke en Annette hadden ook hard getraind en alles lijkt steeds beter op z’n plek te vallen. Ze vormen steeds meer één geheel, wat erg belangrijk is bij ’n duo. Ze groeien nog elke wedstrijd en behaalden afgelopen zondag 82,2 pnt. Het trio IJS, met Iris, Jouke en Sarah (senior midden) draait heel het jaar al lekker. Het einde van de show was iets aangepast, dus spannend wat de jury hiervan zou vinden. Op het einde helaas ook wat onnodige drops. Desondanks werden ze beloond met een hoge score, nl. 84,0 pnt. Het team van The Butterflies (Emmy, Femk, Iris, Jouke en Sarah) komt uit in de senior midden klasse. Ze hebben dit jaar een nieuwe show en die slaat goed aan bij de jury. De afgelopen wedstrijd helaas nog te veel drops, maar ook dit team groeit nog elke wedstrijd. Afgelopen zondag ging het echt fantastisch. Weinig drops en de emotie van de show werd heel goed neergezet. Dat is heel belangrijk, zeker bij deze muziek. Alle elementen van de show kwamen goed tot hun recht en de effecten werden prima neer gezet. De dames waren zelf al zeer tevreden na het optreden. De trouwe supporters op de tribune hadden zelfs kippenvel door de show. Dit team behaalde dan ook 85 pnt + promotie. Een geweldig resultaat ! We zijn dan ook supertrots op alle meiden. Dat wordt volgend jaar flink aanpoten, want dan komt het team dus uit in de senior top klasse. Een spannende uitdaging die ze graag aangaan.

De komende weken eerst nog even hard trainen voor het GMC en de Brabantse Kampioenschappen. Alle onderdelen van The Butterflies hebben zich hiervoor geplaatst.

GMC Rucphen

Bijna alle muziek- en majorette verenigingen uit de gemeente Rucphen zullen zaterdag 27 oktober deelnemen aan het Gemeentelijk Muziek Concours (GMC). Dat begint ’s middags al vanaf 13.00 uur met optredens van solisten, duo’s, ensembles, teams en groepen van de verschillende majorette verenigingen en ’s avonds is het de beurt aan de harmonie-, fanfare- en accordeonorkesten, slagwerkgroepen en tamboerkorpsen. Het concoursgedeelte begint ’s avonds om 19.00u; maar daaraan voorafgaand zullen het jeugdorkest van NEO alsook het opleidingsorkest van De Eendracht vanaf 18.30u het voorprogramma muzikaal invullen. Dit alles staat gepland in Laco Sportcentrum De Vijfsprong in Rucphen en de entree is gratis. We nodigen u van harte uit te komen kijken en luisteren.[l]