Slagwerkgroep NEO.
Slagwerkgroep NEO. marnel de rooij

NEO succesvol tijdens GMC

RUCPHEN – Het was zaterdag 27 oktober een spannende dag voor alle geledingen van NEO en The Butterflies, omdat zij ’s middags en/of ’s avonds deelnamen aan het Gemeentelijk Muziek Concours. Voor enkele leden in het bijzonder was het extra druk, omdat zij bij meerdere geledingen van de vereniging meededen.

De organisatie van het GMC was dit jaar in handen van Fanfare De Eendracht uit Sint Willebrord. Zij hadden Sportcentrum Laco De Vijfsprong, in navolging van voorgaande jaren, verbouwd tot concourslocatie. ’s Middags was het de beurt aan de majorettes. In diverse samenstellingen (solist, duo, ensemble, teams en groepen) traden zij aan voor publiek en jury. Ondanks prima optredens vielen er deze keer geen onderdelen van The Butterlfies in de prijzen. Ze zullen deze week de laatste puntjes op de i zetten ter voorbereiding op de Brabantse Kampioenswedstrijden, a.s. weekend 3 en 4 november in Waalwijk. Namens NEO felicitaties aan alle winnaars van het middagprogramma.

Avondprogramma
’s Avonds traden (bijna) alle muziekverenigingen uit de gemeente Rucphen aan. Na een boeiend voorprogramma door het jeugdorkest van NEO en het leerlingenorkest van De Eendracht werd het avondprogramma officieel geopend door John van Hal. Het is gebruikelijk dat de organiserende vereniging, fanfare De Eendracht in dit geval, ’s avonds het spits afbijt. Zij verrasten het publiek met een medley met nummers van (de inmiddels overleden) DJ Avicci. Tijdens hun optreden werden ze ook daadwerkelijk ondersteund door een DJ. Een erg leuke en vernieuwende invulling, dat niet alleen de jeugd zal aanspreken, maar ook bij het publiek goed werd ontvangen. De Eendracht mocht later op de avond immers de publieksprijs in ontvangst nemen. Daarna kon het publiek genieten van uiteenlopende optredens van de andere muziekverenigingen. De slagwerkgroep van NEO verzorgde een prima optreden, ondanks de kleine bezetting. Goed om te zien dat ze met veel plezier en enthousiasme optraden. NEO heeft momenteel weer heel wat slagwerkleerlingen, die hopelijk in de toekomst kunnen aansluiten. Het laatste optreden van de avond was voor het harmonie A-orkest van NEO. Het concourswerk ‘Bonaparte’ maakte veel indruk, zowel bij de vakjury (Frank de Jong) alsook bij het publiek. Tijdens het vrije werk ‘Balkan Dance’ werd iedereen in de zaal verrast toen de muzikanten van harmonie NEO zingend de zaal inliepen en kriskras tussen het publiek het nummer spelend afmaakten. De vakjury waardeerde het concourswerk van harmonie NEO met het hoogst aantal punten, zodat zij zich winnaar van het GMC 2018 mogen noemen. Felicitaties aan dirigent en muzikanten van harmonie NEO en fanfare De Eendracht met de gewonnen prijzen, en complimenten aan alle deelnemers voor hun prima verzorgde optredens en originele invulling daarvan.

Oud-papier NEO
Zaterdag 3 november wordt wederom oud-papier opgehaald in de bebouwde kom van Rucphen. Zorg er a.u.b. voor dat de oud-papiercontainers tijdig (8.30u) klaar staan op de daarvoor bestemde opstelplaatsen in uw straat, met de wielen naar de straatzijde. Plaats a.u.b. geen losse dozen of karton naast de kliko’s, maar probeer het ‘klein’ te maken zodat het toch in de container past (of vraag of het bij uw buren in de container mag). Bij voorbaat dank voor uw medewerking. [l]