Alle deelnemers van Dreamflash.
Alle deelnemers van Dreamflash. Dreamflash

Zes podiumplekken voor Dreamflash op Brabantse Kampioenschappen

SCHIJF - Op 3 en 4 november vonden de Brabantse Kampioenschappen majorette plaats in Waalwijk. Dertien onderdelen van Dreamflash deden hieraan mee. De shows gingen goed en er werden maar liefst zes podiumplekken behaald, eenmaal goud, driemaal zilver, tweemaal brons. Ook hebben zij allen een NK ticket behaald.

Zaterdagmorgen mocht het duo Meike en Sanne B de spits afbijten in de categorie junioren. De twee meiden hebben alles gegeven en genoten volop. Ze behaalden een 6e plaats.

Vervolgens mochten solisten Suze en Sanne S (jeugd 3) de vloer betreden. Ze lieten allebei hun beste show zien, met een grote glimlach liepen zij dan ook af. In een categorie met maar liefst 16 optredens, behaalde Sanne een 6e en Suze een 8e plaats.

Bibi (junior) liet ook haar allerbeste show zien. Vol trots verliet ze de vloer. Ook zij had een zware categorie, maar werd knap 5e van de 18 deelnemers.

Suze en Sanne (jeugd 3) mochten ook als duo de vloer op, ze wisten een goede show neer te zetten. Het duo werd knap 2e en mochten de zilveren medailles ontvangen.

Het trio Aukje, Nikki en Fenna (jeugd 3) trokken de lijn door en wisten ook hun beste show neer te zetten. Dit werd dan ook beloond met bronzen medailles, een mooie 3e plaats (van de 7).

Op het einde van de dag was het de beurt aan ons A, B, C en D team. Het D team (jeugd 2) Iris, Fleur, Kimberly, Pleun en Silke, liet even zien hoe monsters 'shaken' en zette een zeer goede show neer. Deze meiden werden dan ook beloond met de zilveren beker, een knappe 2e plaats (van de 6).

Het B team (jeugd 3) Fenna, Suze, Cécette, Elske, Maerle, Hanneke, Femke, Sanne en Meike swingde er helemaal op los en nu met de volledige club van 9 meiden. De show ging goed. Ook zij werden beloond met een mooie 2e plaats.

Het A team (junior )Aukje, Nikki, Bibi, Sanne, Veerle en Elise, ging er volledig voor, helaas vielen er wel wat drops, maar de show stond er. Met 0,2 punten verwijderd van het podium werden zij wel knap 4e in hun categorie.

Het C team (jeugd 1) hebben al hun liefde gegeven en hun mooiste glimlach laten zien in de show, die zeer goed werd neergezet. Volledig verrast, maar dik verdiend werden zij uitgeroepen tot kampioen! Goud voor Evy, Renske, Romy, Lieke en Fleur.

Op zondag mochten Veerle, Elise, Rachell en Iris hun shows laten zien. Eerst als kwartet (senior midden) werd er een goede show neergezet door deze vier meiden. Helaas waren er wat drops en waren ze niet helemaal tevreden over het optreden. Wel mochten zij de bronzen medailles in ontvangst nemen. Een mooie 3e plaats.

Het duo Rachell en Elise (senior), wist een mooie show neer te zetten en ondanks de drops bleef de show sterk .In een sterk veld van tegenstanders werden zij wel knap 6e van de 13.

Iris (senior midden) wist zich sterk te presenteren en liet een goede show zien. In de zware categorie met maar liefst 21 onderdelen, wist Iris een knappe 10e plaats te behalen.

Als vereniging kunnen wij trots terugkijken op een goed weekend. Wij feliciteren ook onze zusterverenigingen met hun behaalde resultaten. Op naar de Nederlandse Kampioenschappen, op 26 en 27 januari in Almere.[l]