Intocht 2017. FOTO ERIK DE KLERCK
Intocht 2017. FOTO ERIK DE KLERCK Erik de Klerck

Agora Rucphen verandert in Grote Pieten School

RUCPHEN - Op zondag 18 november is het weer zover: Sinterklaas komt naar Rucphen. Dit jaar is er een heel bijzondere gebeurtenis. Sinterklaas is namelijk op zoek naar nieuwe Pieten.

Deze zondagmiddag komt hij kijken of de kinderen uit Rucphen over alle kunsten beschikken om later als ze groot zijn een echte Piet te worden. Hiervoor wordt gemeenschapshuis Agora die zondagmiddag omgebouwd naar een Grote Pieten School.

Alle kinderen worden uitgenodigd om te komen laten zien wat ze kunnen. Van schoorsteen klimmen tot pepernoot proeven, Amerigo verzorgen tot cadeautjes inpakken, alles komt aan bod. Sinterklaas heeft beloofd dat hij samen met zijn Hoofdpiet de deskundige jury zal zijn. Van dit speciale event zal live verslag worden gedaan door de huisvlogger van Agora, Debazzman.

Het Sinterklaas Comite Rucphen is op dit moment erg druk met het regelen van de laatste zaken. Karin Jukes, voorzitter van het comite vertelt: "Om deze middag mogelijk te maken zijn meer dan 60 vrijwilligers betrokken dit jaar. Dat vereist flink wat organisatie en afstemmen. Het geeft veel energie dat zoveel mensen bereid zijn om een mooie middag voor de kinderen te organiseren."

De middag start om 13.30 uur, de Grote Pieten School sluit om 15.30 uur. Voor ouders en andere belangstellenden is de gezellige foyer met bar geopend. [l]