Prins Gudo en de jeugdraad in de eerste polonaise van het nieuwe seizoen.
Prins Gudo en de jeugdraad in de eerste polonaise van het nieuwe seizoen. Mellanie Konings

Gezellige opening carnaval Grasduinersdurp

ZEGGE - Afgelopen zaterdag is ook in het Grasduinersdurp het carnavalsseizoen weer afgetrapt.

De opening van het carnavalsseizoen vond ook dit jaar weer plaats met de traditionele lampionnenoptocht. Begeleidt door feestelijke muziek liepen de kinderen samen met hun ouders, de raad en jeugdraad een mooi route door het dorp.

Na de lampionnenoptocht was er voor de kinderen een disco in de Nieuwenbergh. Hier was ook de huidige jeugdraad bij aanwezig en werd door hen de eerste polonaise van het nieuwe seizoen ingezet gevolgd door de grote raad. Tevens werden de nieuwe jassen van de grote raad gepresenteerd.

Bleére en Smeére

Na afloop van het kinderprogramma werd er in café Kerkzicht het jaarlijkse Bleére en Smeére festival gehouden. Tijdens dit festival deden er drie groepen een gooi naar de titel nieuwe Zegse carnavalskraker. De uiteindelijke winnaar werd Jolex.

Een eervolle vermelding gaat uit naar de Durpsidioten en de Pink Panters die uiteindelijk met hun mooie nummers net niet aan het langste eind hebben getrokken. Na afloop van de prijsuitreiking werd de avond voort gezet met de muziek van Dj van de V. Ook de loterij die deze avond is gehouden was weer een groot succes. Wij danken een ieder hiervoor.

Jeugdraad

Tijdens de opening van het nieuwe carnavalsseizoen zijn we gestart met de huidige jeugdraad. Door een vernieuwde opzet kan iedereen zich weer aanmelden voor de jeugdraad van 2019. Kopfuncties zijn allemaal weer vrij en bij de raadsleden zijn er ook nog plaatsen over.

De verkiezing vindt plaats tijdens het Limonadebal (zaterdag 23 februari 2019). Aanmelden voor een van de kopfuncties of raadslid van de jeugdraad kan via het opgeefstrookje in het Velleke Vol.

Het Velleke Vol wordt op woensdagavond 6 februari 2019 weer huis aan huis verspreid. Tevens kunnen mensen zich aanmelden via Facebook of de mail (jeugdraadskkz@gmail.com). Opgeven kan vanaf de leeftijd van 6 jaar. [l]