Kraaiepootjes uit ut Kraaierijk

RUCPHEN - Kraaierijk heeft uitbundig 11e v.d 11e gevierd in zaal de Wereld. Allereerst werd om 20.11 uur door de Kersverse voorzitter Martijn Schrauwen de avond geopend en werd oud Prins Teun verzocht Prinselijk gevolg te installeren en voor te stellen.

Te beginnen met dun Sjampetter Anton, Petemoei Brigitte, Nar Kwibus en Grootste Boer Jan Plas. Na deze kleurige kopgroep was het de beurt om de Boerenraad en Raad van Elf te installeren. Hierna werd Hofkapel Da Kapelleke en Jeugdkapel de Blatblaosers geïnstalleerd als zijnde de muzikale inbreng van het carnaval 2019. Dit alles met de al decennia bestaande hymne als traditie, Ik zen ne Kraai, Ik blef ne Kraai un echte Kraai. Oftewel de bezwering van ik ben d’r trots op om Kraai te zijn met carnaval. Hierin zo ver geen mutaties en kunnen we zeggen dat kopgroep en raad van Elf nagenoeg compleet is.

Oproep Prins(es)

Dan het Hot Item de Prins (es) in het Kraaierijk. Na stoppen Prins Teun den 1e is er door bestuur en prinselijk gevolg er alles aan gedaan om een nieuwe kandidaat te zoeken. Jammer genoeg is dit tot op heden niet gelukt, daarom een oproep aan alle Kraaien om mee te denken en zoeken nieuwe Prins(es). Wat is een Kraaierijk met carnaval zonder Prins op gemeentehuis met sleutel uitreiking, of ouder middag en nog niet te spreken van prijsuitreikingen met de optochten ect.

Na al dit installeren werd de Mottokraaier 2019 door de Voorzitter uitgereikt aan Adrie van Dijk voor het inzenden van het motto 'Passe en Mete'.

Pubkwis

Na deze ceremonie Protocollaire waarbij carnaval officieel zijn aftrap beleefde was het de beurt aan de werkgroep Pubkwis om verdere invulling van de avond over te nemen. Maar liefst 22 teams, 140 deelnemers gaven acte de préséance. Met de nodige hilariteit zat er de spanning al snel in. Er waren vragen in 7 categorieën: Carnaval, Sport, Rucphen, Topografie, Muziek, Algemeen en Raadsels. Op een groot scherm werden alle vragen ten toon gespreid en ondanks dat met muziek vragen de moeilijkheid factor hoog lag, had onze werkgroep meer dan hun best gedaan. Tijdens de ingelaste pauzes werd het publiek vermaakt met muziek van onze Kapellen Da-Kappeleke en de Blatblaosers. Tegen 24.11 uur was er dan het moment om het intelligentste team van ut Kraaierijk bekend te maken. De Swingers werden de winnaars van de Pubkwis 2e editie van ut Kraaierijk. En dat ze blij waren met hun Bokaal en behaalde winst, lieten ze meer dan duidelijk blijken. Na deze ontlading werd er nog een mooi fjisje gebouwd tot in de late uurtjes.

Narrenfestijn bij Leurse Leut

De volgend activiteit op het programma is het Narrenfestijn bij Leurse leut op 24 november.

Met motto 'Passe en Mete' een mooie aftrap voor carnaval seizoen 2019.[l]