De 60 vrijwilligers hebben de intocht weer laten slagen. FOTO ERIK DE KLERCK
De 60 vrijwilligers hebben de intocht weer laten slagen. FOTO ERIK DE KLERCK Erik de Klerck

Sinterklaasintocht in Rucphen groot succes

RUCPHEN - Zondagmiddag hebben meer dan 250 kinderen met hun ouders en andere belangstellenden Sinterklaas welkom geheten in Rucphen. In het nieuwe gemeenschapshuis Agora was er ter ere van de aankomst van Sinterklaas een echte Pietenschool ingericht. Het begon met wat verwarring want Sinterklaas was toch nog naar het oude gemeenschapshuis De Vaart gegaan. Maar gelukkig dankzij een live videoverbinding hebben de kinderen door heel hard te roepen Sinterklaas naar de juiste plek geleid.

In Rucphen zag de intocht van Sinterklaas er dit jaar iets anders uit dan de voorgaande jaren met een ‘klassieke’ tocht door het dorp. De organisatie had in verband met de verkeersveiligheid rondom het nieuwe gemeenschapshuis Agora de keuze gemaakt dit jaar geen buitenprogramma te organiseren. Een binnenprogramma wat dus ook werkelijk de moeite waard moest zijn om voor alle kinderen een leuke middag te organiseren. Marian Verpaalen van het comité legt uit: “Gezien het drukke verkeer en de busroutes recht voor de deur van Agora, hebben we dit jaar op safe gespeeld. Hopelijk gaat de ontwikkeling van het aangekondigde dorpsplein zo snel dat we hier volgend jaar al gebruik van kunnen maken. Voor ons hoort een knallend buitenprogramma er ook echt bij, maar veiligheid boven alles.”

Ook het gebruik van Agora was een uitdaging voor het Sinterklaas Comité Rucphen. Een hele mooie uitdaging dat wel. “Het is een prachtige ruimtelijke locatie, met fantastische voorzieningen. Qua ruimte en techniek is het zoveel beter dan wat we in ons oude gemeenschapshuis hadden. En toch is het dan altijd even zoeken hoe je het best gebruik kan maken van alles. Het personeel en vrijwiligers van Agora hebben ons goed wegwijs gemaakt en geholpen. Dit waarderen wij enorm. Onze eigen groep van 60 vrijwilligers heeft het ook fantastisch gedaan!”, aldus Janneke Antens, penningmeester van het comité.

Zondagmiddag was het even spannend hoeveel mensen er zouden komen. Het bleek al snel erg druk te zijn, met ongeveer 250 kinderen en daarbij ouders en andere belangstellenden waren er ongeveer 600 mensen getuige van de aankomst van Sinterklaas in het dorp. Nadat Sinterklaas de juiste locatie had gevonden, hij stond per ongeluk in De Vaart, heeft hij de Grote Pietenschool geopend. De kinderen konden hun kunsten laten zien bij de 20 verschillende spelletjes. Amerigo prik, pepernoot sjoelen, hoefijzer gooien, pakjes rollen, taai taai happen en pietenplaatjes-memorie waren heel populair. Dansende pieten en op de foto met de Sint maakten de middag compleet. Rode wangetjes en lachende gezichten bij de kinderen waren het prachtige bewijs van een heel geslaagde middag. De organisatie is al weer volop bezig met de ideeën voor volgend jaar, maar nu eerst op naar pakjesavond. [l]