Theater voor de mantelzorgers in Agora te Rucphen

RUCPHEN - De jaarlijkse dag van de mantelzorgers (10 november) is dit jaar ook gevierd in Agora te Rucphen.

Rond kwart voor 6 was het al gezellig druk in Agora te Rucphen. Heel erg gastvrij werden de mantelzorgers ontvangen in het nieuwe Agora. Er was afgesproken met meneer Snijders met zijn frietkar dat om 6 uur het frietvet warm genoeg zou zijn voor het bakken van frietjes met een snack voor ruim 125 personen. En onder het genot van het frietje met de snack konden de mantelzorgers even bijpraten in de grote zaal van Agora. Omdat de gemeente Roosendaal en Rucphen de mantelzorgers in het zonnetje wilde zetten, waren vanuit beide gemeentes de wethouders naar deze avond gekomen om de theateravond te openen. Agora was gekleurd in de kleuren paars van de gemeente Rucphen en rood van de gemeente Roosendaal.

De wethouders Klaartje Koenraad (Roosendaal) en Suzanne Breedveld (Rucphen) opende op vrijdagavond het theaterstuk: van Phytiawina: Wie zorgt er voor de mantelzorger? Het ging over mantelzorg en hoe knellend de mantelzorgbanden kunnen worden. Ervaringsdeskundige Tiny Sorgdrager kwam ten tonele en met een lach en een traan werkte ze toe naar het antwoord op de vraag: wie zorgt er voor de mantelzorger? Voor beide wethouders was dit ook voor hun de vraag, dit omdat ze allebei bekend zijn met mantelzorgtaken.

De voorstelling kwam recht uit het hart en eigen praktijk en was aangrijpend én met humor. Daarom was het fijn dat er nog even nagepraat kon worden in de foyer van Agora. Mantelzorgers hebben deze avond ook de uitnodiging voor 10 december ontvangen, dan wordt er speciaal voor hen een optreden verzorgt in de kring te Roosendaal. Heeft u zich nog niet opgegeven, dat kan tot 7 december via tel: 0165 571018 of info@toplife.nu. [l]