Nijverhei sleept Keurmerk Veilig Ondernemen-B binnen

SPRUNDEL - Burgemeester Marjolein van der Meer-Mohr heeft vrijdagmiddag officieel het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen Continu Samenwerken voor bedrijventerrein Nijverhei in ontvangst genomen.

DOOR ADDO SPRANGERS

Dat gebeurde bij Verstijlen Hekwerken aan de Rucphensebaan in Sprundel. Het Keurmerk is een waardering voor bedrijventerreinen waar wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren. Een onveilige omgeving zorgt namelijk voor veel schade en overlast en kan 'het ondernemen' behoorlijk in de weg zitten.

Samenwerking

Een belangrijke voorwaarde in het proces om een KVO-B-certificaat te behalen is dat ondernemers samen met gemeente, politie, brandweer (VMWB) en eventuele andere partijen, zoals hier Industriƫle Kring Rucphen IKR), Parkmanagement en EBIN beveiliging, afspraken maken om overlast, criminaliteit en onderhoud en beheer aan te pakken.

Dat zijn afspraken over bijvoorbeeld het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over 'schoon, heel en veilig'.

Ook kan er samen worden opgetrokken voor wat betreft beter georganiseerd toezicht door politie en beveiliging , een betere verlichting van panden, het plaatsen van camera's en investeringen in de openbare ruimte, zoals groenvoorziening en straatverlichting.Dit levert een veiliger omgeving op met als resultaat een groter gevoel van veiligheid en minder schade. Daar profiteert iedereen van. MKB-Nederland begeleidt dit proces.[l]