Kerstreis naar Keulen met o.a. een schitterende Dickens kerstmarkt.
Kerstreis naar Keulen met o.a. een schitterende Dickens kerstmarkt. Cees Coppens

Kerstreis KBO-Kring Gemeente Rucphen naar Keulen

RUCPHEN - De dag begon vroeg op vrijdag 7 december. De bus stond om 7.00 uur klaar op het dorpsplein in Zegge voor vertrek naar Keulen, de jaarlijkse kerstreis georganiseerd door KBO-Kring gemeente Rucphen.

Cindy onze (vaste) chauffeur had deze keer 72 KBO leden waarvan enkele niet leden aan boord. Uit Zegge 28 leden, Rucphen 7 leden, Schijf 19 leden, St.Willebrord 4 leden en Sprundel 14 leden. Secretaris Cees Coppens van KBO Zegge heeft deze keer de reis georganiseerd en met succes dat mag gezegd worden. Op een kleine file na verliep de heenreis prima.

In Asten werden de benen even gestrekt voor een gezellig koffiemoment. Daarna op naar Keulen. Eenmaal in Keulen gingen de meeste van ons rechtstreeks naar de Kathedraal met zijn prachtige architectuur en zijn rijke interieur als getuigenis van het Christelijke geloof. We waren sprakeloos bij het zien van de prachtige glas en lood ramen en de beelden. De geschiedenis gaat terug tot in de vierde eeuw. Iedereen was onder de indruk. Deze culturele ontmoeting was een onderdeel van de reis, er waren vier Kerstmarkten aan de voet van de Dom. Het Schokoladenmuseum hadden we graag willen bezoeken maar lag een beetje te ver weg aan de haven.

Om vier uur vertrokken we naar Someren, De Platte Vlonder, een adres dat we al vaker bezocht hebben en niet voor niks want het was daar heerlijk genieten van het diner. De terugreis verliep even anders dan gepland waardoor de KBO leden van Zegge, wat later thuis waren dan gedacht. Eerst moest er nog een rondje regio gereden worden om de leden van de andere kerkdorpen thuis af te leveren. Dank aan KBO Zegge voor de voortreffelijke organisatie.