Richie in actie in Roemenië. FOTO GERARD VAN DIJK
Richie in actie in Roemenië. FOTO GERARD VAN DIJK Gerard van Dijk

Richie oppermachtig op Kick-Boxing Gala Roemenië

SINT WILLEBRORD - Met de feestdagen voor de deur had Richie van Dijk nog één opdracht te vervullen en dat was ongeslagen het jaar afsluiten. Hiervoor was er 14 december een wedstrijd gepland in het Roemeense Craiova. Op dit Gala, Dynamite genaamd, zou het beste wat het Roemeense kick-boxing te bieden heeft te zien zijn.

Kick-boxing is populair in Roemenië en ze willen hun eigen jongens dan ook meten de beste vechters in de wereld.Hiervoor was Richie overgevlogen, hij zou het op gaan nemen tegen het Roemeense talent Marian Balan. Door de zware voorbereiding bij Superpro en Unique Training staat er iedere wedstrijd weer een sterkere Richie. Ook dit keer bleek de overmacht van Richie groot, de combinatie: techniek, conditie en kracht maakt van Richie een vechtmachine die voor velen een maatje te groot is. Dit bleek ook zo te zijn voor dit Roemeense talent.

Richie bestookt hem vanaf het begin met goed geplaatste low en highkicks en beantwoordt de stoten van Marian met scherpe counters die hard doeltreffen. De eerste ronde moest de Roemeen door een voltreffer op de kaak de eerste acht hersteltellen incasseren. De tweede ronde werd de overmacht van Richie alleen maar groter en de Roemeen wist zich geen raad met dit Willebrordse talent. Ook nu werd de Roemeen meerdere keren hard geraakt maar nog steeds wilde hij van geen opgeven weten. De derde ronde ging Richie voluit en had zijn tegenstander nog maar één doel en dat was deze wedstrijd staande overleven.

Bij het luiden van de bel gingen de handen van Richie omhoog en had hij zijn belofte om dit jaar ongeslagen te blijven volbracht. 2018 Was dan ook een topjaar met alleen maar successen en een jaar waar deuren geopend werden naar heel veel meer moois. Na de feestdagen zullen de trainingen weer vol opgepakt worden om de succes-story van het Willebrodse kick-boxing talent een positief vervolg te geven. [l]