De Vrolijke Spelers staan van 19 tot en met 21 januari weer op de planken ARCHIEFFOTO ELNA HELLEMONS
De Vrolijke Spelers staan van 19 tot en met 21 januari weer op de planken ARCHIEFFOTO ELNA HELLEMONS Foto: Elna Hellemons

Bizarre verhalen bij Festival der Fantasten

STEENBERGEN – De toneelgroep De Vrolijke Spelers in Steenbergen is er weer in geslaagd een voorstelling neer te zetten waar men lachend met verbazing naar kan kijken. De voorstelling Festival der Fantasten wordt gegeven op vrijdag 19 januari tot en met zondag 21 januari 2018 in theaterschool Myra Ceti te Steenbergen.

DOOR CLAUDIA KOOLE

In de voorstelling Festival der Fantasten wordt ene verhaal na het andere verhaal afgewisseld met elkaar na een nacht waarbij het geheugen bij eenieder het laat afweten. Misverstanden ontstaan snel, want wie heeft wat meegemaakt?

Je zult het maar meemaken, wakker worden op een vreemde plaats met spullen die niet in jouw broekzak thuishoren. Het overkomt De Vrolijke Spelers in hun toneelstuk Festival der Fantasten. Deze toneelvereniging bestaat reeds zo'n 33 jaar en kent een groep van zo'n 18 vrijwilligers. Hiertoe behoren acht toneelspelers, twee souffleurs, zes decorbouwers en twee geluid- en lichttechnici. Oorspronkelijk heetten ze De Eendrachtzangers en voerden ze musicals en sketches op. Vandaag de dag zijn er alleen nog toneelstukken die opgevoerd worden voor ouderen in verzorgingstehuizen, De Zonnebloem en andere senioreninstellingen.

'Want wie heeft
wat meegemaakt?'

Damesslip
Het Festival der Fantasten heeft een hilarisch en groot oohh-gehalte vanwege de toestanden die zijn ontstaan na een feestje bij de fanfare. Als de huishoudster van de pastoor, Eugenie, vertelt dat er een mannenschoen in haar kamer is gevonden met een horloge, worden drie vrouwen wel erg benieuwd naar de verhalen van hun mannen. Zijn ze bij Eugenie op de kamer geweest? Vader Kees mist immers zijn gebit, een schoen en zijn beurs. Maar zoon Frank kan er ook wat van. In zijn broekzak zit een damesslip. De consternatie is groot en alles moet worden uitgezocht wat er tijdens de feestnacht is gebeurd. Wie het Festival der Fantasten wil ervaren en wie een eigen verhaal mee naar huis wil nemen, kan nog kaarten bestellen.

Sensatieverhalen
Die kaarten zijn overigens niet aan de kassa te koop op de dagen van de uitvoering op vrijdag 19 januari a.s. om 19.30 uur, op zaterdagmiddag 20 januari 2018 en zondagmiddag 21 januari 2018, beide dagen om 13.30 uur. De entreekaarten kosten 7 euro per stuk. De verkoopadressen zijn aan de West Havendijk 8 in Steenbergen en aan de Van Bredastraat 34 in Steenbergen. Telefonisch reserveren kan alvast bij Corrie Blommerde of Fien Cools op respectievelijk 0167-563582 of 0167-561327. Wie de sensatieverhalen van het Festival der Fantasten wil zien en horen, doet er goed aan een plaats te reserveren bij Myra Ceti in Steenbergen voor een avond of middag plezier. [l]