Afbeelding

Jubileumconcert 130 jaar Harmonie Amicitia

STEENBERGEN - Zaterdag 20 januari houdt Harmonie Amicitia haar, inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert. Dit jaar staat het concert in het teken van het afsluiten van het jubileumjaar ter gelegenheid van het 130 jarig bestaan van Amicitia.

Harmonie Amicitia Steenbergen, opgericht in 1887, heeft in haar respectabele 130 jarig bestaan vele fases gekend. Hoogte punten, maar natuurlijk ook mindere perioden. Toch mag als een rode draad beschouwd worden dat altijd beoogd is, behalve populaire, ook minder bekende maar fascinerende muziekstukken zo goed mogelijk ten gehore te brengen. Het harmonieorkest staat sinds 2014 onder leiding van Rens van Leeuwen. Het Jubileumconcert heeft een licht klassiek karakter voor de pauze, en een populair programma na de pauze.
In het klassieke deel is er een blok gereserveerd voor de medewerking van het Steenbergse kamerkoor 'Sasso Montanari'. Het koor zal werken van Brahms en Mozart ten gehore brengen met begeleiding van het orkest. In het populaire blok is er ruimte gemaakt voor een ander Steenbergs koor, 40Up. Zij zullen samen met het orkest 'Counting Stars' van OneRepublic en het van Guus Meeuwis alom bekende Brabant ten gehore brengen.
Kortom, dit concert bevat voor ieder wat wils. Het concert wordt gegeven in de Hervormde Kerk, aan het Kerkplein in Steenbergen en begint om 20.00 uur, een locatie waar Amicitia eerder haar Nieuwjaarsconcert heeft gegeven. Voor een concert met het repertoire zoals hierboven beschreven is deze locatie favoriet vanwege de akoestiek.

Afbeelding