De cast met crew van
De cast met crew van "Wat een schrik" in actie FOTO CLAUDIA KOOLE Foto: Claudia Koole

Spannende tijden bij het AM de Jong toneel

NIEUW-VOSSEMEER – "Wat een schrik" is de titel van een kluchtig blijspel dat geschreven is door Henk Sloots en gespeeld wordt door het AM de Jong toneel in Nieuw-Vossemeer. Juul Verhallen heeft de regie op zich genomen. Drie opvoeringen in 't Wagenhuis zijn er eind januari 2018 te zien met een verhaal vol relatiewendingen. Een brief van het televisieprogramma Spoorloos zorgt voor de nodige ophef. Niet iedereen zit te wachten op een contact van vroeger.

DOOR CLAUDIA KOOLE

Bernard, of eigenlijk Bennie, Faber blijkt een charmante man te zijn. Zo charmant dat meerdere vrouwen hem graag zien. Uit een eerdere relatie is Maartje geboren. Maar dat weet hij helemaal niet. Zijn vrouw Susan weet er eveneens niets van. Hij raakt helemaal in paniek als hij hoort dat er een vrouw, zijn dochter, naar hem op zoek is via het televisieprogramma Spoorloos. Bennie is bijna 25 jaar getrouwd met Susan Faber. In hun Bed en Breakfast komen verschillende gasten. En ook Dirk zijn vriend moet hem komen helpen. Maar of dat nu zo'n verstandige keuze is.

'De repetities
zijn een feestje
op zich'

Debutanten
"De repetities zijn een feestje op zich", laat regisseur Juul Verhallen weten. "Het is een komisch stuk en het is op het lijf geschreven van de spelers die meedoen. Ze zijn helemaal thuis in hun rol." Het AM de Jong toneel mocht zelfs twee debutanten tegemoetzien. Anja Bosters en Janneke Bosters doen voor het eerst mee en staan in het stuk lijnrecht tegenover elkaar als respectievelijk echtgenote Susan en buitenechtelijke dochter Maartje. Janneke: "Ik heb meegedaan aan Spektakel bij het 450-jarig bestaan van Nieuw-Vossemeer. Ik vond het toen zo leuk." Sindsdien wil ze vaker op het toneel staan.

Variatie
In haar rol spreekt ze een beetje raar Nederlands. Dat hoort erbij en het gaat haar makkelijk af. "Ik vind het niet moeilijk. Ik spreek sowieso een beetje Pools-Nederlands in het stuk." Samen met haar moeder Anja Bosters staat ze voor het eerst op het toneel bij AM de Jong toneel. Anja: "De juiste houding aannemen op toneel is lastiger dan ik had verwacht."

Nieuwe leden

Hoewel deze toneelgroep nieuwelingen tegemoet mocht zien, is er nog steeds de wens aanwezig voor meer leden. Juul Verhallen: "Jonge spelers mogen zich altijd aanmelden. Het is goed om variatie in leeftijd te hebben. En het is ook een leuke hobby voor de wintermaanden."

Verklappen
Wie de taferelen in "Wat een schrik" wil beleven, moet niet te lang wachten. Op vrijdag 26 januari a.s. en zaterdag 27 januari wordt er om 20.00 uur opgetreden. Op zondag 28 januari 2018 is er om 14.30 uur een voorstelling. Kaarten kunnen verkregen worden bij 't Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer of bij de supermarkt Spar in het dorp. Entree kost € 7,50. Voor aanvang kunnen er ook kaarten worden gekocht of gereserveerd via email jperdaems@home.nl.

Wie komt, komt er tevens achter wie de bijzondere vogelspotter is. Lachend zegt regisseur Juul: "We gaan niet alles verklappen." [l]