Komt er toch een rondweg om Steenbergen?

STEENBERGEN - Verschillende politieke partijen dienen op donderdagavond 25 januari een motie in om toch een rondweg te krijgen bij Steenbergen.

DOOR REMKO VERMUNT

D66, Volkspartij, Steenbergen Anders, VVD, PvdA en CDA dienen gezamenlijk de motie in bij het college van burgemeester en wethouders. Daarmee dragen ze het college op om voor de begroting van 2019 met een voorstel naar de raad te komen om over te gaan tot aanleg van een rondweg westelijk van Steenbergen. In dit voorstel moeten ook de kosten en een tijdspad worden meegenomen.

Volgens de verschillende fracties is er een ongewenste verkeerssituatie ontstaan op de Burgemeester van Loonstraat. Deze weg is ingericht als woonwijkweg waar je niet harder mag dan 30 kilometer per uur, maar voor dit soort wegen geldt een maximale belasting van 4000 voertuigen per dag. De Burgemeester van Loonstraat kent op dit moment een belasting van 6400 voertuigen. "Omwonenden ondervinden al langere tijd ernstige overlast en fietsers mijden deze weg vanwege het gevaar." Zwaar vracht- en landbouwverkeer maakt eveneens gebruik van de weg, maar kunnen elkaar amper passeren. "Dit alles heeft een onveilige verkeerssituatie tot gevolg." De partijen willen daarom dat er een rondweg komt vanaf de rotonde bij het industrieterrein naar de Franseweg. "Dan zijn zowel de omwonenden, als fietsers en agrariërs in één keer geholpen." [l]